Zoomer ut og setter sjøbein

Etter en overdose zoom i løpet av koronaåret ser Jon Arne Løkke frem til lyse sommernetter - og en skriveøkt på Kielferga.

Bilde av intervjuobjekt Jon Løkke

Glad i kunst og sommerlyset: - Ansiktsuttrykket gjenspeiler mine læresetninger: "Det kan alltid bli verre" og "Memento Mori", forklarer Jon Løkke. Her avbildet foran et bilde av kunstner Yngve Henriksen. (Foto: privat)

Undervisningsåret som ligger bak oss ble preget av sosial distanse, digital undervisning og stadige pressekonferanser om koronautviklingen. I det samme året ble dosent Jon Løkke og et knippe andre kollegaer tildelt tittelen "merittert foreleser" ved HiØ. Og utdelingen foregikk selvsagt: på zoom. Nå ser han frem til å dempe lyset fra pc-skjermen og nyte det naturlige lyset som sommeren har å by på. 

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?

- Den følelsen kommer når jeg legger meg på en solseng, leser aviser og steiker i sola så jeg blir skikkelig ør i hue. Så mikser jeg en svær GT med lime, epleskiver og frosne druer.

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?

- Jeg har savnet kontakt med studentene. Det har vært alt for mye forelesninger på Zoom, og det digitale formatet gjør at mange muligheter for endring av forelesningen underveis og feedback forsvinner.

Hvilke ferieplaner har du i sommer?

Ingen store, men dukker det opp en mulighet for å reise til Roma så gjør jeg det. Jeg har bestilt en skriveøkt med Kielferga og alt er inkludert – også sommershowet på ferga. Det skal visstnok være noen gode restauranter på den ferga.

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?

- Det er ikke alt for mye krangling som gjør arbeidsdagen plagsom. Det er mulig å ha oppfatninger som ikke er i tråd med ledelsen uten at det blir trøbbel. Kjennskap til hverandre, og en felles erfaring med undervisning og studenter, gjør at det ikke er mulig å være for vrang – denne mekanismen forsvinner når det ansettes ledere som ikke har kopling til organisasjonens daglige virksomhet og perspektiv.

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?

- Stephen Fry, Sofia Vergara og Ana Moura.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?

Flere bøker om stoikerne og Asterix og Obelix.

I en koronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?

Frukt – og nøttebrød sandwich med spansk skinke, brie, spinat, rød løk, ferske tomater, grovkvernet pepper og litt fransk dressing. Og litt Dijonsennep på en av skivene.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022?

- Jeg vurderer å melde meg på arbeidet med studentaktiv lab igjen – kanskje sammen med Fredrik Andersen og Sjur Granmo.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?

- Et eller annet med Thomas Ledin. "Bobby Brown" med Mr. Zappa er også en mulighet.

Hva er du mest fornøyd med å ha bidratt til/med i undervisningsåret som nå er over?

Tja, jeg prøvde ut med frivillige samlinger en gang i uka, på kveldstid, for studenter i de emnene jeg hadde – også praksis. Det funket bra.

Bruker du vekkerklokke i sommerferien?

- Ingen klokke, jeg sover uten gardiner og sovner og våkner med det naturlig lyset. Det betyr at jeg legger meg seint og står opp tidlig om sommeren.

 

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 3. juli 2021 08:00 - Sist endret 5. nov. 2022 11:07