Fadderleder Mats blir å se på campus i sommer

– Jeg til å bruke mye tid på campus Halden for å komme i mål med planene for Fadderukene. Heldigvis er det alltid studenter igjen på campus og det finnes en del man kan finne på, selv på sommerstid!   

Mats anbefaler andre studenter å engasjerer seg i organisasjonsarbeid. Selv blir han Utdanningskvalitetsansvarlig i Arbeidsutvalget når han er ferdig som fadderleder. – Jeg tror det blir veldig gøy å jobbe tett opp med Studentleder, resten av AU og sist, men ikke minst hele Studentparlamentet for å løse sakene til studentene, sier han. Foto: Bård Halvorsen/HiØ.

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

Det som gir meg sommerfølelse er å endelig få litt frihet fra studiene, og muligheten til å nyte sommeren. Det er ikke noe bedre enn å sitte ute i varmen med en god vennegjeng! 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen? 

Å ha hjemmekontor som både fadderleder og student har vært veldig krevende, jeg som de fleste andre savner den sosiale kontakten man kan få med andre. Dette har også vært med på å bidra inn i arbeidet til Fadderukene, vi realiserer hvor viktig den sosiale kontakten med medstudenter er og vi kjemper hardt for å sørge for at de nye studentene skal starte sterkt med en god sosial sirkel! 

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 

Denne sommeren kommer jeg til å bruke mye tid på campus Halden, for å komme i mål med planene for Fadderukene. Heldigvis er det alltid studenter igjen på campus og det finnes en del man kan finne på, selv på sommerstid! 

Som student/ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 

Det jeg virkelig digger med høyskolen er at den er akkurat passe stor! Den er stor nok til at du alltid kan møte nye folk, men samtidig så er den ikke for stor til at du ofte ser folk du kjenner! 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

Hm, denne var vanskelig! Tror kanskje jeg ville ha valgt å ta med 2 av vennene mine og Presidenten i USA, han gir de vel aldri opp med å lete etter om han skulle forsvinne? Det hadde også vært tidenes historie! 

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 

Jeg må nesten ærlig innrømme at jeg ikke har lest igjennom en bok frivillig på mange år. Jeg foretrekker personlig enten en god film eller en serie. Trenger du anbefalinger er det bare å spørre om du ser meg! 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

Jeg klarer aldri helt å bestemme meg for hva jeg skal spise, så som oftest tar jeg noe tilfeldig fra kantina. 

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022? 

Selv om det blir trist å steppe ned fra Fadderstyret, så gleder jeg med veldig til å steppe opp som Utdanningskvalitetsansvarlig i Arbeidsutvalget! Tror det blir veldig gøy å jobbe tett opp med Studentleder, resten av AU og sist, men ikke minst hele Studentparlamentet for å løse sakene til studentene! 

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

Føler jeg endrer sangsmak hver uke, men for øyeblikket hører jeg veldig mye på Levitating av Dua Lipa. 

Hva er du mest fornøyd med å ha bidratt til/med i undervisningsåret som nå er over? 

Det er 100% jobben min som Fadderstyreleder! Det er rett og slett et livsendrende verv. Du blir kjent med så mange, og får muligheten til å gjøre så mye! Er det noe jeg anbefaler andre, så er det å ta verv ved høyskolen. Gruer meg veldig mye til å ikke se resten av Fadderstyret ukentlig. De er en fantastisk gjeng, shoutout til dere og alt arbeidet dere gjør. Fadderukene hadde ikke fungert uten dem!

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien? 

Jeg har aldri vært en fan av konseptet av å stå opp tidlig (Som jeg regner med alle som kjenner meg vet veldig godt). Så rett og slett varierer det veldig fra dag til dag. Om jeg selv kunne bestemme hadde jeg sovet så lenge jeg ønsket.  

Hva er dine anbefalinger til en ny student?

Som en ny student så kan det være vanskelig å finne ut hvor man hører hjemme. Det er derfor viktig at man ikke gir opp, og lar seg selv prøve ting man kanskje ikke ha gjort før. Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å stille til et verv ved høyskolen! Man lærer så mye av det, og fort kan man lære noe nytt om seg selv også. Man trenger heller ikke forkunnskaper. Det er også en av de beste måtene og bli kjent med andre medstudenter på. Et ekstra pluss er at det er veldig morsomt! 

Av Nina Fredheim
Publisert 5. aug. 2021 08:30 - Sist endret 5. nov. 2022 04:50