Sommerferie med både fjell og sjø

Høgskolens studiedirektør Frid Sandmoe gleder seg til en ferie med både fjellturer og tid ved sjøen. Ikke minst ser hun frem til å være i feriemodus med sine unge, voksne barn etter ett tøft korona-år. 

Frid på Øyekroken på Kirkøy der hun tilbringer mye av ferien i sommer. Foto: Privat.

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

Jeg får skikkelig sommerfølelse av varme svaberg og morgenbad i sjøen. 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?

Aller mest har jeg savnet gode samtaler med kolleger og å slå av en spontan prat for å løse små eller store problemer i gangen. Jeg har også savnet et mer naturlig skille mellom jobb og fritid, som er vanskelig når kontoret vekselsvis er på kjøkkenbordet, stuebordet eller et annet ledig rom i huset. 

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 

I sommer blir det både fjell og sjø. Først en uke på hytta på Hafjell før vi drar til Hvaler resten av ferien. Da kommer også alle de unge, voksne barna innom. Det blir hyggelig å være sammen i feriemodus etter et tøft år. Det blir også tid til en tur til Odda hvor vi skal gå via ferrata til Trolltunga og overnatte på toppen. Det er en tur jeg grugleder med til og håper virkelig jeg greier å fullføre. 

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 

Jeg setter utrolig stor pris på å få jobbe innen et samfunnsnyttig og meningsfullt felt som utdanning er. I tillegg er jeg glad for å kunne være en del av et levende campus, og ser frem til å komme tilbake til studiestedene med studenter og ansatte.

På HiØ er vi heldige som har et stort antall dyktige medarbeidere som brenner for – og jobber for, at studentene får et best mulig studieløp og som sammen utfyller hverandre med kompetanse og erfaring på en måte som bidrar til nettopp dette. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

Etter en lang tid med fysisk isolasjon fra venner og familie og mange timer alene på hjemmekontor, er det mange jeg kunne tenke meg å tilbringe ekstra tid sammen i sommer. Men akkurat nå har jeg et behov for å bli enda bedre kjent med seksjonssjefene i Avdeling for studieadministrasjon, Trine-Lise, Frode og Anniken. Tror faktisk jeg ville tatt med meg de på tur i sommer.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 

I sommer gleder jeg meg til å lese «Tollak til Ingeborg» av Rune Renberg, som jeg fikk til jul og ikke har rukket å lese ennå. I fjor sommer kom jeg over «Vi sees i morgen» av samme forfatter og brukte deler av ferien på å lese det som må sies å være et fyrtårn av en bok. 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

På matpakkefronten er jeg ganske kjedelig, det går mest i knekkebrød.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022? 

I undervisningsåret 2021/2022 er det en ting som topper alt, og det er at studenter og ansatte kommer tilbake til campus. 

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

«Luftmadrass» med Postgirobygget gir skikkelig sommerfølelse, spesielt når vi er på «På plenen» på Hvaler gjestgiveri med alle ungdommene våre og hører de spille. Det har blitt en fin sommertradisjon som vi gleder oss til å kunne gjøre igjen. 

Kan du fortelle om et fint ferieminne fra barndommen? 

Foreldrene min hadde en liten båt som vi var mye ute med om sommeren. Vi dro som oftest til Singeløya eller Lina og broren min og jeg fisket krabber og badet. Vi spiste alltid middag på svaberget, den var tilberedt på primus; kokte poteter, gulerøtter, fiskekaker eller pølser. Det var alltid fint vær og er gode minner fra barndommens sommerferier. 

Hvordan synes du selv at du har taklet koronasituasjonen? 

Jeg syns jeg har taklet det relativt bra frem til påske. Etter jul begynte det gradvis å tære på å bare møte kollegaer på Teams, og etter påske var det spesielt vanskelig å finne motivasjon og engasjement. Det begynte å bli tungt og slitsomt. Jeg er veldig glad for at vi nå har kommet oss gjennom denne tiden, og kan se frem mot en lysere høst.

Av Nina Fredheim
Publisert 13. juli 2021 08:00 - Sist endret 5. nov. 2022 11:07