Sommeridyll i Skjeberg

For høgskolens skikkethetsansvarlig er det ingenting som slår en sommer på familiehytta i Skjebergkilen. – Min vekkerklokke heter Johannes, er 6 år og snart skolegutt, sier Karl-Arne Næss Korseberg

Bildet viser Karl-Arne vasse i sjøen med shorts og sommerklær.

Karl-Arne Næss Korseberg, undervisningsleder ved høgskolens nye Institutt for pedagogikk, IKT og læring, trives godt med sommerferie i Skjeberg - hvor vi her ser deler av Dusa (en tidlig vårdag på bildet til høyre).

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

Når de fleste eksamener er unnagjort og roen senker seg over Remmen en gang ut i juni, da pleier jeg å kjenne på at sommeren faktisk nærmer seg. 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen? 

Det er mye jeg har rukket å savne i løpet av denne tiden, men kanskje aller mest kaffepauser i Palmehaven, undervisning i fysiske klasserom og praksisbesøk. Selv om jeg er positivt overrasket over hvor bra det egentlig har gått med både undervisning og møtevirksomhet på nett, så kan jeg jeg ikke komme tilbake på campus fort nok. 

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 

Høydepunktet for hele familien blir noen dager i Dyreparken i Kristiansand. Ellers blir det å tilbringe mest mulig tid på hytta i Skjebergkilen og i nærområdet på Kråkerøy hvor vi bor.  

Som student/ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 

Jeg setter stor pris på at vi er små nok til at man kjenner eller er på hils med de fleste, samtidig som vi tør å si at vi skal være meget gode innenfor både undervisning og forskning. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

Her må jeg være litt kjedelig å si kun to, i form av kone og sønn, som begge fortjener en god ferie. Førstnevnte for å ha gått på jobb hver dag, uten mulighet for trygt hjemmekontor som mange av oss andre. Sistnevnte for å ha gått glipp av altfor mye moro som en 6-åring ikke skal måtte behøve. 
Det må uansett bli etter at EM i fotball er ferdig, for jeg reiser ikke til en øde øy midt i et mesterskap.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 

Planen er å i hvert fall komme gjennom to bøker av Hans Olav Lahlum, én historisk krimroman og én om valgkampen i USA mellom Trump og Biden.  

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

Jeg er skikkelig dårlig til å huske/gidde å smøre matpakke, så kantina har gjort gode penger på meg de siste årene. Tror nok fort at det også blir tilfelle når vi er tilbake på campus igjen. 

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022? 

Jeg ser virkelig frem til at PPU-studentene skal få komme tilbake på campus igjen til fysisk undervisning. Det har vi ikke hatt siden februar 2020, så det blir bra både for studenter og ansatte. For min egen del gleder jeg meg til å undervise innenfor favorittemaer som utdanningshistorie, akademisk skriving, tekstanalyse og skikkethet, arrangere den nasjonale skikkethetskonferansen, og til å starte opp i ny stilling ved HiØ.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

Jeg er av en eller annen grunn ikke glad i musikk. Hvis jeg likevel skal trekke frem noe, så har jeg gode sommerminner fra flere konserter med Postgirobygget.

Hva er ditt favoritt-sommersted? 

Det er ingenting som slår familiehytta i Skjebergkilen om sommeren, med bading og båtliv. Verdens beste aller beste sted.

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien? 

Min vekkerklokke heter Johannes, er 6 år gammel og skolegutt etter ferien. Da er klokka gjerne ikke så mye når vi står opp. Fordelen er at vi får masse kvalitetstid og koser oss stort før de fleste andre står opp. Ulempen er at man blir for trøtt til å utnytte lange sommerkvelder.
 

Publisert 26. juni 2021 08:00 - Sist endret 3. nov. 2022 17:59