Lukker laben og åpner opp for ny utfordring til sjøs

Med en lavvo i bagasjen sikret Wenche og familien seg en uforglemmelig Europa-ferie. I år er teltduken byttet ut med SUP og våtdrakt. 

Bilde av intervjuobjekt Wenche Kristine Lindeland

Rips, skjørost og Røros-rømme er smaken av sommer for Wenche Kristine Lindeland. (Foto: privat)

I løpet av det siste året med mye hjemmekontor har bioingeniør Wenche Kristine Lindeland kjent på savnet av de spontane møtene og den tilfeldige samtalen. Det hun har savnet mest er alle andre, studenter, kolleger og alle tilfeldige samtaler som skjer når en er på HIØ. 

- Selv om jeg er heldig og har hatt studenter på lab i bittesmå kohorter, så blir det ikke det samme når både jeg og studentene har på munnbind og/eller visir. Jeg har savnet den spontane sosiale friheten smittevernet har «tatt fra oss», som en spontan klem og berøring til venner jeg ikke har sett på lenge, eller dra ut og spise med flere enn egen kohort, forklarer hun. 

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?

- Jeg har sommerminner fra Sørlandet og Eigerøy. Det ligner litt på Hvaler, men vannet er glassklart flere meter ned og det blåser alltid.  
Sommerfølelse er å spise frokost ute, kjenne varmen fra svaberget, høre vinden i trærne, ro båt og spise rips, skjørost og rømme fra Røros.

Hvilke ferieplaner har du i sommer?

- I sommer skal vi stort sett være hjemme og vi gjør som resten av Norge og pusser opp! Vi har satt av en uke som vi, dersom det går, kan dra til Belgia og besøke kjente eller hvis det ikke lar seg gjøre reise sørover i Norge. I år har jeg kjøpt SUP til familien så vi kan padle litt på vannet og våtdrakt til meg, fordi jeg antagelig kommer å være mer i vannet enn på brettet. 

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?

- Jeg har verdens beste kolleger som alltid er blide uansett om det kan være hektisk til tider. HIØ er en god arbeidsplass som har fokus på utvikling og studenter. Vi har romslig kantine og en kaffebar med uteplass, men også nærhet til Fredrikstad by.

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?

- Haha, lett - mine tre døtre, mannen min liker ikke så godt når gradestokken passerer 25 varmegrader.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?

- Hmm, jeg har nok nettbrettet og ørepropper mest tilgjengelig og låner lite bøker. Jeg liker å høre på musikk og podcaster for eksempel om hverdagspsykologi, kroppsspråk etc. Når jeg vil lese så bruker jeg nettbrettet og e-bok da også, men sjeldent romaner. Jeg er nok litt kjedelig her også, for leser ofte noe bioingeniørfaglig eller helserelatert. Spesielt interessant er bøker som «sjarmen med tarmen» og påvirkning av psykisk helse. Haha- den boka har jeg faktisk. Litt usikker på om jeg burde si dette høyt..

I en koronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?

- Mat er ikke min sterkeste side og jeg må innrømme at mine matpakker er nokså kjedelige og består ofte av brød, paprika/vårløk og hvitost. Jeg spiser for å leve istedet for å bruke mye tid på mat, i hvert fall i hverdagene.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022?

- Vi er godt i gang med ny studieplan på andre året og jeg håper på et koronafritt høstsemester og gleder meg alltid til å møte første-års studenter. Fra 1.august er bioingeniørfag en del av institutt for sykepleie, helse og bioingeniørfag og jeg gleder meg også til å bli kjent nye kolleger og fag fra sykepleien og paramedisin, selv om jeg kjenner noen av dem litt fra før.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?

- «Smak av honning» med deLillos, ellers liker jeg egentlig det meste. Jeg hører ofte på det samme som tenåringene i huset. Det er litt rart for jeg hadde ikke samme musikksmak som mine foreldre, det er helt sikkert, men mye av musikken nå er remix av gamle slagere fra min ungdomstid så det kan nok være årsaken.

Kan du fortelle om et fint ferieminne fra barndommen?

- Det er ikke fra barndommen, men sommeren 2014 dro vi på bilferie til Italia. Det var fantastiske ferie. Vi hadde med oss lavvo og campingutstyr. Startet mot Kristiansand og tok ferge over til Hirtshals og campet sør i Danmark. Deretter ferge over til Tyskland og overnattet sør i Tyskland. Kjørte gjennom Østerike innom Zell am See og et veldig skummelt fjellpass nord i Italia før vi overnattet ved Gardasjøen, Salò. Hovedmålet var Rosolina Beach i Italia hvor vi leide en leilighet i en uke. Vel hjemme ble vi spurt om hvor lang tid i forveien vi hadde bestilt overnattingssteder, hvor vi forundret svarte: må vi forhåndsbestille?? Det var kun nord i Tyskland vi måtte kjøre videre en gang på vei hjem.

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien?

- Hehe, jeg må ha vekkerklokke på da også, men senere enn 06. Hvis jeg våkner klokken 11 er jo mye av dagen gått allerede, og jeg liker å ha huset for meg selv en liten stund før resten av gjengen våkner.

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 9. juli 2021 09:24 - Sist endret 5. nov. 2022 17:32