Ingen vekkerklokke på sommeren

I ferien starter dagen aller helst av seg selv med en kaffekopp en gang mellom 8 og 9 for HR-sjef Elisabeth Kihl-Stenrød ved HiØ. Til høsten ser hun frem til å følge de nye lederne ved høgskolen – dekaner og prorektorer, instituttledere, prodekaner og undervisningsledere, som hun i våres har bidratt med å rekruttere til den nye organiseringen. 

Størstedelen av sommerferien til Elisabeth Kihl-Stenrød blir på Hvaler hvor de har hytte på Asmaløy. – Jeg håper på skikkelig godt vær i juli, grillkvelder med familien og hyttenaboene, og at jeg får lest mange gode bøker, sier hun i sommerintervju på hiof.no. 

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

Den ultimate sommerfølelsen kommer når familien og jeg er på hytta på Hvaler, og det blir en varm sommerdag på vår lokale strand, «Vatsgardstranda». Kanskje det blir så varmt at jeg bare måå bade…DET er sommer det. Den syrlige smaken av villbringebær, og lyden av småungene som fryder seg over livet på stranda med vann, bøtte og spade. Herlig!

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen? 

Det er helt klart menneskemøtene – som ny på høgskolen har jeg ønsket å treffe flest mulig for å bli kjent med både kollegaer i HR, ledere, tillitsvalgte og ansatte. Jeg har truffet mange digitalt det siste halve året, men digitale møter blir litt annerledes enn fysiske møter. Kreativiteten har litt dårligere vilkår i digitale møter – det er mitt inntrykk. 

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 

Familien og jeg starter offensivt med å gå til Galdhøpiggen før vi tar turen til Trondheim et par dager. Størstedelen av sommerferien blir på Hvaler hvor vi har hytte på Asmaløy og jeg håper på skikkelig godt vær i juli, grillkvelder med familien og hyttenaboene, og at jeg får lest mange gode bøker.

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 

Utvilsomt å få jobbe sammen med dyktige kollegaer og ledere og videreutvikle regionens mest kompetanseintensive virksomhet! Å utvikle og rekruttere kompetanse til utdanning og forskning, er noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg å drive med. Høgskolens samfunnsrolle ligger mitt hjerte nær, blant annet det å være en motor i å bevege det tidligere industrifylket Østfold til å bli en mer kompetanseintensiv region. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

Her vil jeg gjerne endre premisset og tar med meg 4 personer – mannen min og våre tre barn på 15, 15 og 17. Det hadde vært en drøm å ha denne gjengen samlet over tid. 

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 

Akkurat nå leser jeg Mathias Faldbakken «Vi er fem», en artig og merkelig liten roman. Ellers liker jeg godt psykologiske thrillere og krim. En av mine store faginteresser er personlighetspsykologi. På morgenturer over svabergene til Vikerhavn eller Skipstadsand blir det ofte «Sånn er du» - podkast fra NRK radio. Anbefales! 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

Noe fra salatbaren i kantina på Remmen. 

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022? 

Våren 2021 har for min del handlet mye om å rekruttere nye ledere til HiØ –dekaner og prorektorer, instituttledere, prodekaner og undervisningsledere. Det blir spennende å følge disse fra oppstart 1.august og inn i arbeidshverdagen. Det skal etableres både lederopplæring og lederutviklingsprogram – et viktig arbeid jeg ser frem til. Ikke minst gleder jeg meg til å jobbe mer tilstedeværende sammen med mine kollegaer i HR og organisasjon og tjenesteutvikling. Jeg gleder meg til studiestart og forhåpentligvis mer pulserende liv på campus. 

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

Ingen over, ingen ved siden: «En dag på stranden» av Thomas Ledin.

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien? 

Hvis det er opp til meg er det ingen vekkerklokker som ringer, og dagen starter aller helst av seg selv med en kaffekopp en gang mellom 8 og 9. 

Hvordan synes du selv at du har taklet koronasituasjonen? 

Det har vært en interessant opplevelse for en ekstrovert å tenke at det ikke er så

aller verst å være en del alene! Jeg er overrasket over hvor effektive vi har klart å være på hjemmekontor, og at vi tross alt har fikset å levere størstedelen av høgskolens tjenester digitalt. Som ny i jobben har jeg vært opptatt av å ta kontakt, ringe og skype for å bli kjent med kollegaer og ledere – i mangel av fysiske møter. Jeg får mye energi av å være sammen med andre og gleder meg veldig til en høst hvor vi forhåpentligvis kan være mer sammen på høgskolen. 

Publisert 29. juni 2021 08:10 - Sist endret 5. nov. 2022 04:50