Infosjef Norge rundt

Tore Petter Engen tilbringer ofte flere sommerdager på to hjul i Frankrike, men i år har høgskolens informasjonssjef tatt med seg trimkameraten Falk på bobiltur Norge rundt.

Her ser vi Tore Petter Engen på Mørekysten sammen med hunden Falk.

I et vanlig år pendler Tore Petter Engen mange mil i bil fra Aremark til Halden og Fredrikstad.

Årets lengste distanser så langt er imidlertid tilbakelagt med bobil - en helt ny erfaring.

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?  
 
– Det må være å kjenne varmen slå i mot meg når jeg går ut døra hjemme, eller der jeg er i ferien. Jeg er veldig glad i varme, så jo varmere desto bedre.  
 
Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?  
 
– Helt klart å se alle kollegaer og studenter.  Det har vært rart å gi så mange beskjeder til ansatte og studenter, uten i det hele tatt å kunne se dem. 
 
Hvilke ferieplaner har du i sommer?  
 
– Bobilferie i Norge – og ferien har allerede startet når jeg skriver dette. Sitter nå utenfor bobilen på Stokkøya i Fosen, sammen med Camilla og Falk. Alle våre ungdommer er hjemme med sommerjobber i Aremark. Etter å har kjørt nordover via Røros, blir det et par dager her på Fosenhalvøya, før det bærer sørover via Mørekysten, innom noen flotte fjordarmer i Sognefjorden og noen fine fjellområder på Sognefjell og Filefjell.   
 
Som student/ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?  
 
– Det må være alle de ulike menneskene som er på en så stor institusjon. Med over 7000 studenter og 700 ansatte så blir alt bare en herlig miks. 
 
Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?
 
– Vanskeligste spørsmålet å få. Men – det er kun for sommeren, og jeg regner med at det er noen fine asfalterte veier og småfjell der og raske sykler til disposisjon, så da tar jeg med meg Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel. Så da kan jo noen tippe hva jeg liker. 
 
Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?  
 
– Jeg leser alt for sjelden bøker. Men -  skjer det, er det stort sett alltid med en litt sliten politimann eller etterforsker. Så da blir det enten Varg Veum eller Wallander. 
 
I en koronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?  
 
– Det er 2 brødskiver med brunost, så å si alltid. 
 
Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2021/2022?  
 
– Det må være å kunne møte hverandre igjen fysisk. Det skal også bli spennende med så mange nye ledere og ny faglig organisering.  
 
Hva er den ultimate sommerlåten for deg?  
 
– Akkurat det som kommer ut av musikkanlegget når vi ligger på en strand i Frankrike. Helt supert med litt lett og ledig dunk-dunk om sommeren. 
 
Hva er du mest fornøyd med å ha bidratt til/med i undervisningsåret som nå er over?  
 
– Der må jeg nesten beklageligvis si det å ha vært en del av høgskolens kriseledelse gjennom hele pandemien. Vi slet med å få gode styresignaler fra Regjeringen om hvilke råd som gjaldt studenter i starten av pandemien, så da var det godt at vi traff godt på mange av beslutningen som ble tatt. Mye av dette er også takket være svært godt samarbeid med smittevernoverlegene i Halden og Fredrikstad. De har vært uvurderlige for oss i denne pandemien. Men -  det har ikke vært noen fornøyelse å sende ut mail og sms til studenter og ansatte om at de må holde seg hjemme eller ikke få komme på campus. Stor takk til alle studenter for at de har holdt ut i denne krevende perioden, og takk til alle ansatte som har snudd seg fort rundt og funnet gode løsninger på sin nye jobbhverdag. 

 
Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien?  
 
– Vanligvis står vekkerklokken min alltid på 06:00, så jeg rekker å gå tur med Falk før jobben starter. I ferien drømmer jeg alltid om å sove litt lenger, men der har jeg «heldigvis» Falk som overtar jobben som vekkerklokke når klokka passerer 06:15. Da blir senior Falk brått utålmodig.

Publisert 10. juli 2021 06:00 - Sist endret 5. nov. 2022 11:07