Barista på nye,(men ikke ville) veier

I åtte år sørget Jim for å helle liv i morratrøtte HiØ-tryner med byens beste kaffe. Selv satser han på drahjelp fra Lars Monsen. 

Bilde av intervjuobjekt Jim Roos

Ser frem til flere studenter på campus: Jim Roos er SIØ-ansatt og jobber ved studentboligene på Kråkerøy. Etter ferien håper han på en travel høst med et yrende studentliv. (Foto: privat)

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

- Beste sommerfølelsen får jeg når teltet er slått opp på Storesand, alt av campen er ferdig, og jeg sitter i fluktstolen og ser utover vannet med en øl i handa. 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen? 

- Jeg har vært så heldig at jeg har kunnet være på jobben under pandemien. Men jeg er veldig glad for at man ikke trenger bruke munnbind overalt nå. 

Hvilke ferieplaner har du i sommer?  

- Det blir vel mest "Staycation", men håper å få en liten uke i telt på Storesand også. Det er i hvertfall minstemann sitt største ønske.  

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 

- Nå er jeg jo ansatt i SiØ, men etter å ha vært nesten åtte år tidligere i kaffebaren på Høgskolen, må jeg jo si at jeg setter stor pris på alle ansatte som har vært innom og jeg har blitt kjent med.  

Hvis du kunne ta med deg tre personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

- En kokk, en jeger og en bartender. 

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 

- Lars Monsens overlevelsesguide. 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

- Jeg er glad i varm mat til lunsj, og siden vi har tilgang til kjøkken på Bjølstad, så blir det ofte at vi rasker sammen noe. Men det kan være alt fra toast til spaghetti Bolognese. 

Hva ser du mest frem til i studieåret 2021/2022? 

- Som ansatt i SiØ Bolig nå, ser jeg frem til å få nye fjes inn i boligene og allrommet vårt, men jeg håper inderlig at studentene kan komme tilbake på campus igjen, så gangene fylles av strevsomme og ivrige studenter. Det har vært trist og tomt det siste året. 

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

- Jeg er altetende når det gjelder musikk, og hører på musikk hele dagen mens jeg jobber. Det går mest i metalsjangeren akkurat nå, men Manu Chao's "Me gusta tu" er og blir en sommerslager. Er noe med rytmene. 

Hva er ditt favoritt-sommersted? 

- Som sagt er Storesand Camping en favoritt. Barna elsker det og tiden står litt stille når man ser utover vannet, men vi har vært så heldige at vi har kunnet dra til Ålbæk i Danmark flere somrer nå, og det er faktisk deilig å være norsk i Danmark.  

Bruker du vekkerklokke i ferien? 

- Nei, da er det fri. Bare sola eller barna skal være vekkerklokke da. 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 6. juli 2021 08:18 - Sist endret 5. nov. 2022 05:53