Sarah ny studentleder

Sarah Naomi Lunner er valgt som studentleder ved Høgskolen i Østfold fra 1. juli 2021.

Erfaren tillitsvalgt: – Du vokser på å være tillitsvalgt og blir tryggere på deg selv, sier studentleder Sarah Naomi Lunner (i midten, foran), her omkranset av Mats Christensen, Christine Ruud og Kristin Kristiansen. Sammen utgjør de alle det nye arbeidsutvalget til Studentparlamentet i Østfold. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Sarah Naomi Lunner er godt kjent med Høgskolen i Østfold, og dette er fint å ha med seg som studentleder på en høgskole med over 7.700 studenter.

Sterkere sammen

Sarah startet på IT-studiet digitale medier og design ved Høgskolen i Østfold i 2017. Etter dette bachelorstudiet, har hun det siste året studert statsvitenskap. 

Som student har Sarah hatt flere verv som tillitsvalgt ved Høgskolen i Østfold:
• Det siste året hun vært medlem av arbeidsutvalget til Studentparlamentet
• I AU har hun hatt ansvaret for studentene arbeid med velferd og læringsmiljø
• Hun har vært studentenes representant i høgskolens utvalg for campusutvikling
• Det siste året har hun også vært nestleder i læringsmiljøutvalget

– "Sterkere sammen" har vært din parole ved valg. Hvorfor?

– For meg som student ser jeg at det ikke hjelper å sitte på egen tue bestandig. Man er nødt til å samarbeide for å få gjennomslag i saker og for å oppnå langsiktige resultater. Derfor er samarbeid mellom ulike parter viktig i tiden fremover. Det kommer til å bli viktig at Studentsamskipnaden, høgskolen og vi som representerer studentene samarbeider på en god måte. Likeså at vi samarbeider godt med kommunene. Vi er sterkere sammen, og vi har et felles mål; å ivareta studentene på en god måte. Alle skal trives hos oss ved Høgskolen i Østfold, og sammen kan vi gjøre høgskolen enda bedre.

Engasjement som hjelper

– Vi trenger engasjerte studenter – og tro meg; absolutt alle kan bli med i studentråd. Du får masse ansvar, og blir også trygg på deg selv. Jeg selv startet som tillitsvalgt i klassen min, og fortsatte i studentråd, og er nå valgt som studentleder. 
Jeg anbefaler alle å engasjere seg. Studentenes stemmer er viktige, og ofte får man gjennomslag for sakene sine. 

Studentparlamentets nye arbeidsutvalg

– I arbeidsutvalget får jeg med meg Kristin Kristiansen som nestleder på heltid, Mats Christensen som utdanningskvalitetsansvarlig, og Christine Ruud som velferd- og læringsmiljøansvarlig. 

– Vi har allerede hatt en periode med overlapping - samt opplæring, og jeg kan med hånden på hjertet si at vi er et Dream-Team. Vi samarbeider godt allerede. Jeg ser virkelig frem til å komme skikkelig i gang igjen etter sommerferien, sier studentleder Sarah Naomi Lunner.

Aktuelle lenker:

Studentdemokrati

Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold
 

Publisert 1. juli 2021 07:00 - Sist endret 6. nov. 2022 20:48