Er dette fremtidens campus Halden?

Det er gjennomført en kartlegging av hvordan campus Halden bør utvikles for å møte fremtiden. Men kjenner du deg igjen i beskrivelsen? 

Bildet viser hovedinngangen til campus Halden.

FREMTIDSRETTET?: Arbeidet med å utarbeide detaljerte utviklingsplaner for høgskolens to campus pågår for fullt. Nå etterlyses innspill fra studenter og ansatte. (Foto: HiØ)

Kartleggingen er et ledd i arbeidet med å utarbeide utviklingsplaner for begge campus ved Høgskolen i Østfold. En campusutviklingsplan er et langsiktig, strategisk plandokument som fastsetter visjon, mål og strategier.  

Utviklingsplanene skal være et felles verktøy for Høgskolen i Østfold som leietaker, for huseier og andre aktører på campus.

- Planen vil fastsette mål og vise et bredt sett med mulige tiltak og grep som HiØ kan bruke for å prioritere, konkretisere og planlegge videre hvilke tiltak som skal iverksettes, når det skal skje og på hvilken måte.»
Det sier avdelingsleder for campustjenester ved HiØ, Jan Lorang Brynildsen. 

Kartleggingen som nå er gjennomført gjelder for høgskolens campus på Remmen og resultatet av arbeidet er oppsummert i et kunnskapsgrunnlag.
Dette kan du lese i sin helhet her.

Ønsker seg dine innspill

Før prosjektgruppa går videre ønsker den å forsikre seg om at kart og terreng stemmer overens. Derfor ber de nå om konkrete tilbakemeldinger fra ansatte og studenter.

- Vi ønsker innspill på kunnskapsgrunnlaget og har formulert noen sentrale spørsmålsstillinger, forteller Brynildsen.

Det prosjektgruppa ønsker din tilbakemelding på er følgende:

  • Er fakta om HiØ og forventet utvikling gjenkjennelig? ​
  • Er kartlegging av dagens bruk, muligheter og utfordringer i bygningsmassen og uteområdene gjenkjennelig? ​
  • Finnes det flere tilgrensende prosjekter vi bør kjenne til?​
  • Er det noe som er misforstått? ​
  • Er det noe viktig som mangler?​

Innspill kan sende på mail til Jan Lorang Brynildsen på mailadresse jan.l.brynildsen@hiof.no
Frist for innspill er 3. mars 2021 og alle innspill som kommer vil bli publisert på prosjektets hjemmeside

Innspillene vil bli vurdert i forhold til hva som er relevant å ta med i den videre prosessen i arbeidet med å lage et utkast til plandokument.

I løpet av våren 2021 blir det ytterligere muligheter for medvirkning gjennom blant annet workshops.  En formell høringsrunde for både ansatte, studenter og andre aktører vil bli gjennomført fra juni til begynnelsen av september i år. 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 4. feb. 2021 13:05 - Sist endret 11. jan. 2024 10:23