Ønsket å bli bedre rustet i egen jobb

Linn Mari Thøgersen jobber som assisterende rektor på en barne- og ungdomsskole og ble oppfordret av egen leder til å søke praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag (PPUY) ved Høgskolen i Østfold. Nærhet til campus og at studiet var på deltid, gjorde det mulig å kombinere jobb, skole og livsstil.

Bildet viser Lill Mari Thøgersen som er tidligere student på Praktisk-pedagogisk utdanning ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag for trinn 8-13, deltid?

- Jeg er utdannet vernepleier, og i tillegg har jeg blant annet lederutdannelse fra forsvaret og grunnfag i psykologi. Da jeg i 2020 søkte opptak til PPUY hadde jeg allerede jobbet som assisterende rektor på en barne- og ungdomsskole i noen år.

Ved å gjennomføre PPUY på deltid over to år, kunne jeg kombinere skole og jobb på en måte som passet meg og min livsstil godt. I min stilling på skolen består mye av jobben min, naturlig nok, i å samarbeide med lærere fra 1. - 10. trinn. For å være enda bedre rustet til å gjøre denne jobben ønsket jeg derfor å få formell kompetanse i pedagogikk. Det var rektor på skolen som oppfordret meg til å søke PPUY. At jeg kunne ta utdanningen på Høgskolen i Østfold, var en stor fordel for meg, siden jeg bor i Halden og jobber i en nabokommune.

"I praksisperiodene på studiet fikk jeg erfart hvordan det er å være faglærer og møte elever i videregående opplæring. Det var både spennende og ikke minst utfordrende."

Linn Mari Thøgersen, tidligere student ved Høgskolen i Østfold

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver i din nåværende jobb?

- Mine hovedarbeidsoppgaver i nåværende stilling som assisterende rektor, er basert på oppgaven/rollen som mellomleder, å være rektors stedfortreder og samarbeidspartner, delta i drift av skolen som består av mange varierende arbeidsoppgaver, delta i samarbeidet med lærere og foreldre/pårørende og selvfølgelig, - å veilede og undervise elever. Ingen arbeidsdager er like og jobben utfordrer meg slik at jeg må bruke alle mine evner og egenskaper.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

- I praksisperiodene på studiet fikk jeg erfart hvordan det er å være faglærer og møte elever i videregående opplæring. Det var både spennende og ikke minst utfordrende. Det å treffe unge mennesker som har et ønske om å utdanne seg i den samme yrkesretningen som jeg selv hadde gjort var både interessant og motiverende.   

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Et tips fra meg til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet må bli at man kommer langt med å være positiv til endringer og ha evnen til å se muligheter i situasjonene som oppstår. Samfunnet er stadig i endring og endringer skjer hyppig. Ved å ha en slik tilnærming kan utfordringer som du møter, bli enklere å håndtere.


Aktuell lenke:

Publisert 28. apr. 2023 11:02 - Sist endret 5. mai 2023 14:01