Kunnskapsmegling i likeverdige partner- og profesjonsfellesskap (KUPP)

KUPP er et prosjekt som blant annet søker å styrke trepartssamarbeidet mellom studenter, praksisfelt og fagmiljøer på høgskolen, gjennom profesjonsrettet utviklingsarbeid og praksisnær forskning.

Prosjektet har som hensikt å bygge opp interne strukturer for kunnskapsmegling, deling og diskusjon av praksiskunnskap, og gjøre lærerutdanningene ved Høgskolen I Østfold mest mulig relevant for praksisfeltet. For å oppnå dette er prosjektet tildelt midler under Program for kvalitetsutvikling av praksis i lærerutdanningene (KPL) fra Direktoratet for Høyere utdanning og Kompetanse (HK-dir).

Samtidig som prosjektet jobber for å videreutvikle samarbeidsstukturene innad på høgskolen, jobber vi også prosessorientert på samlinger som planlegges og organiseres sammen med barnehagelærere, lærere, studenter og andre deltakere i prosjektet. Sammen deler vi praksisfortellinger, fagdidaktikk, og kunnskap fra undervisning og partnerskap. Vi jobber for at kunnskapen skal kobles sammen; fra ulike prosjekter, til fagmiljøer på og utenfor campus, og inn i undervisningen på lærerutdanningene. Dette både utforsker, utvikler og forsker vi på - sammen. I forskningssammenheng er KUPP knyttet til Forskergruppa for Livslang Læring (FOLL).

Forskningsmetode og datainnsamling

Studenten må selv utforme sitt masterprosjekt og samle data. KUPP kan tilrettelegge for datainnsamling og/eller bidra til å finne aktuelle informanter i barnehage/skole/annet. Studentenes prosjekt kan eventuelt også knyttes til ett av de pågående prosjektene i KUPP, som er beskrevet under.

Temaer eller eksempler på problemstillinger

Pedagogene i KUPP har utviklet egne, mindre FoU-prosjekter som er aktuelle for barnehagelærere, lærere i skolen, fagansatte på høgskolen, og andre samarbeidspartnere. Vi jobber blant annet med:

  • Brobygging. Gruppen utforsker hvilke holdninger og eventuelt fordommer vi har overfor hverandre på tvers av utdanning, organisasjon og profesjon. Vi retter fokus på hvordan en kan bygge broer mellom de ulike profesjonene i utdanningsløpet.
  • Planlegge for læring. Gruppen arbeider med lek og læring på ulike arenaer, både ute og inne. De er også interessert i å prøve ut nye måter å innrede ulike undervisningsrom.
  • Profesjonalitet. Gruppen undersøker hvordan lærere og barnehagelærere beskriver sin egen profesjonalitet, og hvordan vi reflekterer over vår egen profesjonelle rolle som lærer/barnehagelærer/fagansatt ved høgskolen.
  • Forankring. Gruppen utforsker begrepet forankring.  De undersøker lederes forståelse av begrepet, og deres opplevelse av hvordan utviklingsarbeid er forankret i deres kommune.
  • Vurdering og elevmedvirkning. Gruppen undersøker prinsipper for vurdering i lys av læreplanen LK20. De utfordre kollegaer til å benytte seg av prinsippene.
  • Kunnskapsmegling. Gruppen utforsker begrepet “kunnskapsmegling”, og arbeider med en vitenskapelig artikkel om dette.

Prosjektgruppa i KUPP arbeider ved siden av dette med podcasten Skolelys, der relevante temaer belyses. Podcasten finner du her:  https://skolelysblog.wordpress.com/

Aktuelle fag

Alle fag er aktuelle for å skrive bachelor-, FoU-, eller masteroppgave innenfor prosjektet. Vi ønsker i tillegg å oppfordre til tverrfaglighet.

Hvor mange studentoppgaver er det aktuelt å koble til forskningsprosjektet

KUPP er relevant for deg om du studerer til å bli barnehagelærer, lærer eller spesialpedagog. Vi ønsker å knytte til oss studenter fra alle løp. Det kan være relevant å knytte bachelor-, FoU- eller masteroppgaven din til eksisterende eller nye prosjekter under KUPP.

Søknadsfrist

Vi ønsker deg velkommen til å søke om deltakelse i prosjektet KUPP. Som deltaker deltar du på 6 samlinger studieåret 2023/24, og i tillegg vil du få mulighet til å delta på konferanser og seminarer. Som deltakende student tilbyr vi deg et stipend på 10. 000,-. Er dette noe for deg? Da ønsker vi å høre fra deg! Send en søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker å delta, hva slags prosjekt du er interessert i, samt trinn og studie du er knyttet til. Søknad sendes til prosjektleder Sigrun Staal Hafstad (sigrun.s.hafstad@hiof.no). Prosjektledelsen vurderer innsendte søknader og gir en tilbakemelding fortløpende.

Kontaktperson-/er og evt. link til nettsted for prosjektet.

Sigrun Staal Hafstad (sigrun.s.hafstad@hiof.no)

Prosjektets nettsted er her: https://www.hiof.no/lusp/om/prosjekter/kupp/

 

 

 

Publisert 24. feb. 2023 08:47 - Sist endret 24. feb. 2023 08:47