Vellykket praksisseminar med engasjerte praksislærere, studenter og faglærere

Tirsdag 7.mai ble det igjen arrangert praksisseminar for faglærere, praksislærere og styrere. Det var programleder Even Næss og trinnkoordinatorene ved barnehagelærerutdanningen som utarbeidet årets program i samarbeid med Lærerutdanningsbarnehagene.

Temaet denne gangen var vurdering av studenter i praksis, et alltid like engasjerende og utfordrende tema.

3.års studentene Vanessa Wegne Henriksen og Jenny Vaglen holdt en god og viktig presentasjon om studenters erfaringer med praksisvurderinger.

Deretter hadde fagleder og praksislærer Monica Magnussen fra Kollen barnehage et interessant innlegg, som belyste ulike perspektiver det er viktig å være bevisst på i møte med studenten. I møte med sine studenter stiller hun seg selv spørsmålet; «Hvem er mennesket jeg har foran meg»?  Hun presiserte at vår egen bagasje som praksislærer er helt avgjørende i måten vi vurdere studenten på, som må tas i betraktning i vurderingsarbeidet.

Faglærerne Angela Rieck, Sandra Sekkouri, Lise W Bendiksby og Beate Lund avrundet første halvdel av seminaret med en presentasjon om Lesing og oppfølging av studenters praksisvurderinger.

Etter lunsj ble deltakerne delt i grupper og jobbet med caser med temaet Hvordan skrive student vurderinger? Resultatet ble mange gode innspill som nå er samlet i en idebank og som vil være til inspirasjon og støtte i videre arbeid i vurdering av studenter i praksis.

Tilbakemeldingene etter seminaret er svært positive og det fremheves at det er viktig at ulike perspektiver på vurdering blir løftet frem. Arbeid i mindre grupper med faglig refleksjoner, ideer og dialog oppleves som konstruktivt og meningsfylt.

 

Publisert 5. juni 2024 12:51 - Sist endret 5. juni 2024 12:58