Et fantastisk avbrekk å reise på utveksling

Martine Kittilsen studerer Masterstudium i fremmedspråk ved Høgskolen i Østfold og jobber med voksenopplæring. Hun elsker å lære og å lære bort, og har allerede i mange år valgt å kombinere studier og jobb. Utover å få med seg friheten som nettstudent, har hun også benyttet seg av muligheten til å reise på utveksling i studiet. Dette har for en periode gitt henne avveksling fra alt ansvaret hjemme, til kun å fokusere på skole og skape nye vennskap.

Bilde av Martine Kittilsen som studerer Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold?

- Min jobb er avhengig av at politikere ønsker mennesker på flukt velkomne i Norge. Jeg ønsket derfor å ta en master for å ha flere ben å stå på i tilfelle fremtidens politikere glemmer å styre med hjertet. Jeg ønsket et studium som var helt nettbasert, slik at jeg kunne følge studiet ved siden av jobb.

Hvordan vil du beskrive Masterstudium i fremmedspråk i skolen?

- Jeg har hatt stor frihet til å velge rekkefølgen på fag, og jeg har fått god hjelp til å endre på planen når jeg har vekslet mellom heltids- og deltidsstudier, samt studieopphold i York, England.

På hvilken måte tenker du at utdanningen vil være verdifull i din yrkespraksis?

- Jeg har, blant annet, fått større kunnskap om hvordan jeg kan utføre mindre forskningsprosjekter i egne klasser, for så å tilpasse undervisningen etter det.

Hva liker du best med studiet?

- Friheten og å lære mer om prosesser i forskning.

Jeg har hatt stor frihet til å velge rekkefølgen på fag, og jeg har fått god hjelp til å endre på planen når jeg har vekslet mellom heltids- og deltidsstudier, samt studieopphold i York, England.

Martine Kittilsen, student på Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold

Hvordan opplever du studentmiljøet, med tanke på at dette er et nettstudium?

- Det er helt opp til hva en gjør det til selv. Jeg har i perioder ønsket meg grupper å samarbeide med. Det har vært enkelt å arrangere, og vi har også blitt en liten gjeng som har møttes til både faglig og sosialt samvær.

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- Jeg trodde jeg var for gammel til å reise på utveksling igjen, men det var problemfritt for meg å reise 4 måneder til York i England. Det var fantastisk å få et avbrekk fra alt ansvaret i Norge, og å kun fokusere på skole og nye vennskap en periode.

Jeg anbefaler alle å bestemme seg tidlig for hva de ønsker å skrive om i sin Masteravhandling. Da kan mange av oppgavene som skal leveres inn i forkant, vinkles i den retningen, slik at en får god oversikt. Jobb godt med metodefaget, så får du en mye enklere jobb når du holder på med avhandlingen.


Aktuell lenke:

 

Publisert 19. apr. 2024 13:37 - Sist endret 29. apr. 2024 14:59