- Det beste med studiet er fleksibiliteten og variasjonen i fagene

Inger Postvoll har vært lærer i over 30 år. Hun er opptatt av å være faglig oppdatert, er glad i å studere og omtaler seg selv som en «evighetsstudent». Parallelt med å være nettstudent på Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold jobber hun som språklærer for Nettskolen Rogaland og har realisert sin reisedrøm med sin pensjonerte ektemann.

Bilde av Inger Postvoll, student på Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold?

- Grunnen til at jeg valgte å studere ved Høgskolen i Østfold, var at de tilbød masterstudiet som et nettstudium. Dette er en studieform som skaper en mulighet til å studere når og hvor en vil. En sparer også mye tid på å slippe å dra på forelesninger.

Hvordan vil du beskrive Masterstudium i fremmedspråk i skolen?

- Jeg vil beskrive Masterstudium i fremmedspråk i skolen som et innholdsrikt studium som har gitt meg en solid porsjon med kunnskap om både engelsk som verdensspråk og mer kunnskap om hvordan og i hva en bør undervise i faget engelsk, med utgangspunkt i den nye læreplanen.

Jeg opplever nå en høyere faglig selvtillit og trygghet i min jobb som språklærer.

Inger Postvoll, student på Masterstudium i fremmedspråk i skolen ved Høgskolen i Østfold

På hvilken måte tenker du at utdanningen vil være verdifull i din yrkespraksis?

- Denne utdanningen har allerede vært svært nyttig i min yrkespraksis, ettersom jeg har undervist mens jeg har studert. Dette har gitt meg mange muligheter til å bruke metoder og faginnhold underveis i utdanningsløpet. Flere av oppgavene vi har fått har gått ut på å lage ulike undervisningsopplegg, slik at vi har fått øve oss. Jeg opplever nå en høyere faglig selvtillit og trygghet i min jobb som språklærer.

Hva liker du best med studiet?

- Det jeg liker best med studiet er fleksibiliteten og variasjonen i fagene. Vi har fått undervisning fra tre ulike høyskoler/universitet, med dyktige faglærere. Som nettlærer med en pensjonert ektemann og bobil, ga det oss mulighet til å realisere en reisedrøm. Vi tilbrakte ukesvis på bobilturer i Europa og i Norge mens jeg både studerte og jobbet underveis. I tillegg kunne jeg sitte på hytta og jobbe med innleveringsoppgaver.

Hvordan opplever du studentmiljøet, med tanke på at dette er et nettstudium?

- Vi har hatt en egen side på Facebook hvor vi har delt ulike utfordringer eller informasjon, samt oppmuntret hverandre. Noen har også hatt egne samarbeids- og diskusjonsgrupper via Teams eller Zoom.

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- Jeg anbefaler ikke å både studere og jobbe 100 %, fordi dette masterstudiet er krevende. Det er også viktig å være strukturert og jobbe jevnt, samt å ha en god datamaskin.


Aktuelle lenker: 

 

Publisert 8. apr. 2024 11:35 - Sist endret 8. apr. 2024 13:11