Med forkjærlighet for språk allerede som barn

Feriene i utlandet som barn vekket Turids interesse for språk og andre kulturer. I dag studerer hun Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold med språkkombinasjonen tysk og engelsk. Studiene kombinerer hun med jobb, både som språklærer i videregående skole og som turguide.

Turid Staffert studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere språk?

Et nytt språk åpner en ny dør til en annen verden og en annen kultur. Jeg har alltid vært interessert i språk. Da jeg var på ferie i andre land som barn, ønsket jeg alltid å lære språket i landet med en gang. Jeg tror at språk og kultur er en stor og viktig del av vår personlige identitet. Tilgangen til andre mennesker av andre kulturer, deres historie og samfunn åpner seg gjennom språket. Jeg vil videreføre min entusiasme til unge mennesker og vise mange unge hvor mye man kan vinne på det å kunne et språk til. Å bli kjent med andres kultur, historie og litteratur lærer oss toleranse og åpenhet, noe jeg tror, er veldig viktig i dagens samfunn.

I hvilke sammenhenger har språkkunnskapene dine vært nyttige for deg?

Jeg jobber som språklærer på en videregående skole, så jeg kan bruke kunnskapen min profesjonelt og gi den videre til unge mennesker. Men også på fritiden er denne kunnskapen veldig nyttig for meg, da jeg bruker den ikke bare på ferie i andre land, men også i min deltidsjobb som turguide.

"Et nytt språk åpner en ny dør til en annen verden og en annen kultur."

Turid Staffert, språkstudent ved Høgskolen i Østfold

Hvordan ser du for deg at du vil bruke språkkunnskapene dine i fremtiden?

I fremtiden vil jeg sannsynligvis fortsette å jobbe som lærer og turguide, og jeg håper at jeg kan inspirere mange flere unge til å lære et nytt språk.

Hvorfor vil du anbefale andre å ta språkstudier?

Hvis du er villig til å studere et fremmedspråk, vil du raskt legge merke til hvordan selvtilliten vokser. Å kunne et annet språk kan gi deg muligheten å bo, arbeide eller studere i et annet land. Søkere med bred språkkompetanse er etterspurt i alle selskaper. Vår verden blir mer og mer globalisert, og de store selskapene er for det meste internasjonale, og derfor forventer de ofte at deres ansatte skal kunne kommunisere med mennesker over hele verden.


Aktuelle lenker:

Publisert 24. mars 2022 13:11 - Sist endret 27. mars 2022 13:27