Frihet til å studere hvor som helst

Franske Rio Thirion omtaler seg selv som en språkentusiast. Han studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold med språkkombinasjonen fransk og spansk. Studiene gjennomfører han stort sett fra utlandet, på reise eller hjemme på besøk hos familien i Frankrike. Det at studiet er nettbasert trekker han frem som en kjempefordel, da det gir stor grad av frihet.

Rio Thirion studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold?

Jeg valgte å studere språk ved HiØ fordi tilbudet er veldig interessant for språkentusiaster som meg. Det første året velger man et fremmedspråk og det andre året et annet fremmedspråk. Dette var veldig attraktiv for meg som er glad i mange språk. I tillegg virket programmet både omfattende og rikt, med noe grammatikk, øvelse av muntlige ferdigheter, kultur og litteratur.

Hva er fordelen med nettbasert undervisning?

All undervisning (og de fleste eksamener) er nettbasert. Dette har vært en kjempefordel for meg som er glad i å reise. Jeg har vært mye i utlandet mens jeg har studert. I tillegg, for meg som opprinnelig er fransk, har det vært en stor fordel å kunne studere fra hvor jeg vil og dermed besøke familien min ofte. Uten dette tilbudet kunne jeg rett og slett ikke tatt denne bacheloren. Jeg setter veldig stor pris på det, da det gir mye frihet og sparer masse tid når man kan gå til undervisningen så lenge en har PC, headset og stabilt internett. Men det kan hende at en eller to eksamener i året krever at man er på campus. Heldigvis kan man søke om å ha eksamen utenfor høgskolens lokaler.

I hvilke sammenhenger har språkkunnskapene dine vært nyttige for deg?

For meg er språkkunnskapene nyttige i hverdagen! Som sagt, jeg reiser mye og liker å praktisere språket med mennesker som kan språket bedre enn meg. Det er også veldig spennende og relevant å lære om et lands kultur (la oss si om spansk kultur) når du er i Spania i stedet for Norge. Du opplever kulturen og språket på egen hånd, og det er utrolig lærerikt. Disse kunnskapene gir egentlig en ny dimensjon til mine reiser ved at jeg får mer kontakt med lokalbefolkninga og klarer å omfatte bedre ulike tenkemåter og vaner.

Hvordan ser du for deg at du vil bruke språkkunnskapene dine i fremtiden?

Det er et godt spørsmål. Jeg har valgt å studere språk ved HiØ ut fra min lidenskap, uten en konkret plan. Men etter hvert ser jeg at det kan være mange ulike yrker som krever språkkunnskaper. Uansett synes jeg at språkkunnskaper aldri kan være et tap i ens liv!

Hvorfor vil du anbefale andre å ta språkstudier?

Jeg vil anbefale å studere språk ved HiØ fordi det er et unikt og rikt tilbud, som er nettbasert. Det gir meg rett og slett mye læring samtidig som jeg kan ha mye frihet.


Aktuelle lenker:

Publisert 7. apr. 2022 11:21 - Sist endret 7. apr. 2022 12:55