Studenter bidrar i forskningsarbeid

Nylig var tre vitenskapelige ansatte og tre studenter ved Institutt for språk, litteratur og kultur på feltarbeid i Alicante, for å samle inn data til forskningsprosjektet Flerspråklige ressurser. 

Logoen til Den norske skolen i Rojales, Alicante.

Den norske skolen i Rojales, Alicante, Spania. Foto: Privat

De tre vitenskapelige ansatte var Karine Stjernholm, Alexander Lykke og Kristin Hagemann. Studentene var Beatriz Martínez Higuera, Francesco Usai Sassoli og Anette Briksdal, hvorav de to sistnevnte er våre egne på henholdsvis masterstudiet i fremmedspråk i skolen og masterstudiet i norsk i skolen.

Forskningsprosjektet Flerspråklige ressurser er en del av ELLA-programmet i den bredt anlagte språksatsingen ved HiØ - Språk i opplæringen. Flerspråklige ressurser jobber med å innhente data fra flerspråklige barn og voksne for å skaffe mer kunnskap om individers flerspråklige kompetanse. Ved skolen i Rojales var det språkene spansk og norsk som stod i fokus.

Seks personer står ved siden av hverandre.
De ansatte og studentene som deltok på feltarbeidet. Fra venstre: Alexander Lykke, Kristin Hagemann, Beatriz Martínez Higuera, Karine Stjernholm, Anette Briksdal og Francesco Usai Sassoli. Foto: Privat

Kristin Hagemann var svært fornøyd med feltarbeidet og oppholdet i Alicante:

Et norsk flagg fires på en flaggstang. I bakgrunnen ses et Pride-flagg.
Den norske skolen gjør seg klar til Pride-markering. Foto: Privat

- Den norske skolen i Rojales tok oss veldig godt imot og vi møtte og snakket med elever fra 10 til 18 år som snakker både norsk og spansk. Vi har samlet inn masse spennende data om hvordan disse barna og voksne bruker de to språkene, og gleder oss til å ta fatt på analysene. Vi fikk også lov å intervjue noen av lærerne og fikk innsyn i hvordan språkopplæring kan foregå i det som er et frodig flerspråklig miljø. Det var veldig interessant og inspirerende, og vi tar med oss erfaringer som kan bidra til økt kunnskap i Norge. Vi fikk også lov å delta i deres markering av Pride, og fikk tatt noen fine bilder derfra.

 

Les mer: 

Av Kristin Hagemann, Irene Felde Olaussen
Publisert 21. juni 2022 10:34 - Sist endret 12. aug. 2022 11:06