Barnehagens fysiske utemiljø

Mangfold, kreativitet og skaperglede! Det er stikkord for utstillingen som er laget av studentene ved barnehagelærerutdanningen og som nå er å finne i gangene ved Fakultet for lærerutdanninger og språk.  Gjennom prosjektet har studentene utformet sitt drømmeuteområde for barnehagen.

Bildet viser et uteområde med lekeapparater laget av formingsmateriale

Prosjektet er en del av emnet Natur, helse og bevegelse i barnehagelærerutdanningen.  
Høgskolelektor Steffen Tangen, som er emneansvarlig, forteller følgende om prosjektet:

-Vårt fokus i prosjektet er at studentene gjennom faglige begrunnelser skal utforme sitt drømmeuteområde for barnehagen. Gjennom anvendelse av sentrale fagbegreper i utdanningen skal de benytte naturen og annet materiale vi stiller med (limpistoler, fargepapir, modelleire, sakser, maling og annet formingsmateriale) til å lage en modell som tilrettelegger for trivsel, naturopplevelser og motorisk utvikling spesielt, men også generelle prinsipper for en god tilværelse i området.

Se hele utstillingen i denne videoen:

Studentene fikk først en faglig introduksjon på ca. to timer, så fikk de fem-seks timer til å lage sine modeller i grupper og forberede en faglig presentasjon av sin modell. Presentasjonen skulle også inneholde faglige kriterier. Hver presentasjon ble presentert for en annen gruppe. Prosjektet ble avsluttet med en oppsummering i plenum. 

Les mer:

Publisert 7. des. 2021 10:26 - Sist endret 7. des. 2021 10:26