Ny forskningsgruppe innen realfagsdidaktikk

Det er i høst opprettet en ny forskningsgruppe ved Høgskolen i Østfold - Didaktikk i matematikk, naturfag og teknologi (DiMaNaTe). Forskningsgruppen vil forske på didaktikk i realfag i lærerutdanningen.

Bildet viser barn som sitter ved hver sin bærbare PC og jobber. I forgrunnen sitter det en gutt og jente. En lærer sitter ved siden av jenta.

Foto: Bård Halvorsen

Ved HiØ er matematikk et masterfag som mange studenter velger. Studenter har også mulighet til å knytte naturfag inn i sine masteroppgaver, selv om det ikke er et av masterfagene som tilbys. Et av målene til forskningsgruppen er å kvalifisere flere ansatte til å kunne veilede på masternivå gjennom å drive forsknings- og utviklingsarbeid.

Forskningsgruppen har 15 medlemmer fra fagmiljøene i matematikk, naturfag ved Fakultet for lærerutdanning og språk) og IT-miljøet ved Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi. Medlemmene har kommet inn i forskningsgruppen med ulike forskningsprofiler. Vi har grupper av medlemmer med kompetanse i programmering i realfagene, matematikk og språk, og innen demokrati og realfag (bl.a. kritisk matematikkdidaktikk). I tillegg arbeider flere enkeltmedlemmer med utviklingsprosjekt knyttet til grunnutdanning og masterutdanning som også har potensiale til å bli utviklet til nye forskningsprosjekt. På lenger sikt ønsker vi også å knytte masterstudenter til forskningsgruppen.  

Lederen for forskningsgruppen er dosent Toril Eskeland Rangnes

Les mer om forskningsgruppen, medlemmene og deres aktiviteter her.

Publisert 19. okt. 2021 17:36 - Sist endret 19. okt. 2021 17:36