Utvikler internasjonale retningslinjer for systematiske litteraturstudier og meta-analyser

“Non-Interventional, Reproducible, and Open (NIRO) Systematic Review Guidelines”, er tittelen på et internasjonalt samarbeidsprosjekt hvor førsteamanuensis Tamara Kalandadze deltar. Målet med prosjektet er å utvikle retningslinjer for gjennomføring av systematiske litteratursammenstillinger og meta-analyser av ikke-intervensjonsstudier.

Bilde av førsteamanuensis Tamara Kalandadze

Forsker Tamara med i viktig prosjekt.

Prosjektet er et viktig vitenskapelig bidrag til initiativ om åpen forskning og reproduserbar vitenskap, og har som overordnede mål å bidra til å forbedre måten vi gjennomfører forskningen på.

Prosjektet ledes av forskere Jade Pickering and Marta Topor. Blant nøkkelbidragsyterne i prosjektet er den anerkjente professoren Dorothy Bishop fra Universitetet i Oxford samt flere andre dyktige forskere.

Den første versjonen av retningslinjene NIRO v0.1.0 er offentliggjort på Open Science Framework:  https://osf.io/f3brw/.  Det planlegges å videreutvikle NIRO-prosjektet og  erfaringene som høstes fra prosessen mot utvikling av NIRO-retningslinjene blir skrevet som egen publikasjon.

Publisert 8. juni 2020 16:06 - Sist endret 26. juli 2021 11:14