Malersamarbeid over fjorden

Utstillingen «Et malesamarbeid» som ble vist i galleri Box ved Høgskolen i Østfold i høst, ble åpnet igjen onsdag 6. februar, denne gangen i galleri Backer ved Universitetet i Sørsøst-Norge på Bakkenteigen.

Fra åpningen av utstillingen "Et malesamarbeid". Fra venstre: Kari Holte, Kristin Barstad og Solveig Toft. Foto: Privat

Mangeårig samarbeid om kunstnerisk utviklingsarbeid

I utstillingen dokumenteres et mangeårig samarbeid mellom høgskolelektorene Solveig Toft ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Østfold og Kari Holte ved Universitetet i Sørøst-Norge, gjennom malerier, skisser, fotografier og tekster. Utstillingens intensjon er å belyse hva et kunstnerisk utviklingsarbeid kan være.

Åpning av utstilling

Utstillingen ble åpnet av Kristin Barstad, tidligere dekan for Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap, nå ved rektors stab ved Campus Vestfold. Kari Holte informerte videre om prosjektene og prosessene som var utstilt. I presentasjonen framkom det at malesamarbeidet hadde vært fruktbart på flere måter. Blant annet førte det til et forskningssamarbeid der resultatene ble publisert i artikkelen «Det skapende rom – betydningen av det ikke-målbare» i FormAkademisk i desember 2017.

Verdifull erfaring

Samarbeidet har gitt verdifull erfaring og førstehåndskunnskap om skapende arbeid i relasjon til det å være lærere i faget Kunst og håndverk. Solveig Toft, som er medlem av forskergruppen Kreativitet, kunst og innovasjon i utdanning, praksis og forskning ved Høgskolen i Østfold, uttrykte også glede og takknemlighet for å få stille ut bilder i det fine galleriet som har fått navn etter Harriet Backer.

Det kom mange besøkende på åpningsdagen, til stor glede for utstillerne.

Av Kristine Høeg Karlsen
Publisert 11. feb. 2019 12:04 - Sist endret 26. juli 2021 11:10