Skriveseminar 2. mars 2018

Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad er redaktører for antologien Skaperglede, engasjement og utforskertrang som utgis av Universitetsforlaget i januar 2019. Sammen inviterte de medforfatterne til en felles workshop. Målet for seminaret var å inspirere til videre skrivearbeid samt å gi hverandre tilbakemelding på hverandres tekster.

Medforfattere av antologien: Marianne Maugesten, Birgitte Husebye, Monica Nordbakke og Marianne Puvatcha. Foto: Kristine Høeg Karlsen

Arbeid med antologi

Fredag 2. mars ble det avhold skriveseminar i tilknytning til den planlagte antologien: «Skaperglede, engasjement og utforskertrang: Nye perspektiver på estetiske- og tverrfaglige undervisningsmetoder som redskap i pedagogisk virksomhet», som Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad er redaktører for.

Inspirerende foredrag av professor Willbergh

Forfatterne av antologien representerer forsknings- og utdanningsmiljøer ved ulike høgskoler og universiteter i Norge og Danmark. Bidragsyterne arbeider med estetiske- og tverrfaglige undervisningsformer i utdanning og yrke og har gjennom forsknings- og utviklingsprosjekt bred erfaring med skole- og utdanningsfeltet. På seminaret holdt professor Ilmi Willbergh ved Universitet i Agder, et svært engasjerende foredrag om «Undervisningens estetiske dimensjon og dens begrunnelse – i klasserommet og institusjonelt».

Professor Ilmi Willbergh. Foto: Kristine Høeg Karlse

Gruppearbeid og tilbakemeldinger

På seminaret arbeidet artikkelforfatterne i ulike grupper med å identifisere sentrale temaer på tvers av kapitlene i antologogien. Bidragsyterne gav også tilbakemelding til hverandre på de ulike manuskriptene.

Bilde fra gruppearbeid. Foto: Kristine Høeg Karlsen

Musikalsk innslag

De tre musikkstudentene Christian Berg Tveitan, Cecilie Alråk Halvorsen og Katrine Hammer holdt et kunstnerisk innslag til glede for alle deltakerne på seminaret.

Publisert 13. des. 2018 14:02 - Sist endret 26. juli 2021 11:10