Innsending av FINNUT-søknad til forskningsrådet

25. april 2018 sendte de to førsteamanuensisene ved avdeling for lærerutdanning, Kristine Høeg Karlsen og Andrew John Thomas inn søknad til FINNUT-programmet. De søkte om 24 millioner kroner til forskningsprosjektet pARTiciPED! The Cultural Schoolbag in Teacher Education.

Andrew John Thomas og Kristine Høeg Karlsen ved avdeling for lærerutdanning, HiØ.

Samarbeid på tvers

Forskningsprosjektet er et tverrinstitusjonelt samarbeidsprosjekt mellom HiØ, NTNU, OsloMet, Universitetet i Agder, Høyskolen for dansekunst (Oslo), Den kulturelle skolesekken i Østfold og Kulturtanken (Oslo). Kristine Høeg Karlsen ved HiØ leder prosjektet.

Tøff konkurranse

Ved Høgskolen i Østfold ble det levert inn to søknader til FINNUT i år. I tillegg til pARTiciPED ble det søkt om midler til forskning på språk i opplæringen hvor seksjon for norsk var sentral. Det er tøff konkurranse og totalt ble det levert 24 prosjekter nasjonalt. FINNUTs programstyre vedtar 1. september 2018 hvilke av de institusjonsforankrede strategiske prosjektene ved grunnskolelærerutdanningene i Norge som får støtte. Karlsen og Thomas mener de har levert en sterk søknad, og de venter nå spent på svar.

Publisert 13. des. 2018 22:45 - Sist endret 26. juli 2021 11:10