KUPP-initiativ bidrar i utviklingen av barnehage-feltet

Prosjektet Kunnskapsmegling i likeverdige partner- og profesjonsfellesskap (KUPP) arbeider blant annet med å videreutvikle interne strukturer, og i høst har professor Anne Reinertsen tatt initiativ på barnehage-feltet. Prosjektet dreier seg om rekruttering, samt å beholde barnehagelærere og pedagoger i sektoren.

Foto: Cecilie Olandersson

Anne Reinertsen.
Foto: Marianne Andreassen

 

Arbeidet sirkler rundt mulige tiltak og forbedringer knyttet til yrkeskvalitet, utdanningskvalitet, karrieremuligheter og masterkompetanse. Prosjektet vil foregå i et trepartsperspektiv, der relevante problemstillinger vil bli tatt opp.

- Nyhetsbildet fremstiller hvordan det er å være lærer og barnehagelærer, og det er en frustrasjon rettet mot hverdagen i disse yrkene, forklarer Reinertsen.

 

– Vi ser at dette henger sammen med den generelle samfunnsutviklingen og det kan sies å være et bilde på utfordringer og muligheter vi kan og bør rette oppmerksomheten vår mot.

Anne Reinertsen, professor ved HiØ

Både offentlige og private barnehager er engasjert i prosjektet sammen med barnehageeier, barnehagelærere med master, masterstudenter og fagansatte ved barnehagelærerutdanningen. Internt knyttes arbeidet tett opp til studentenes masterprosjekt, og generelt vil kunnskapsmegling i et pedagogisk- og samfunnspolitisk perspektiv stå sentralt.

Prosjektet organiseres i form av fokusgruppesamtaler i forbindelse med masterseminarer på høgskolen. Det første seminaret ble avholdt i høst, og det er planlagt for ytterligere to seminarer til våren der ulike parter bringer inn sin kompetanse, med mål om å skape bevegelse i forholdet teori/praksis og felles kompetanseheving.

Emneord: KUPP, kunnskapsmegling, likeverdig, partnerskap, master, BLU, barnehage Av Cecilie Olandersson
Publisert 25. nov. 2023 12:42 - Sist endret 25. nov. 2023 12:49