KUPP på Mastertorg

Høgskolen i Østfolds årlige Mastertorg gikk av stabelen 15. mars. KUPP-deltakere bidro med formidling av forskningsaktiviteter og prosjektideer til grunnskolelærerstudenters fremtidige masteroppgaver.

KUPP var representert på stand på Mastertorget ved blant annet Cecilie Olandersson og Sigrun Staal Hafstad.

Foto: Veronica Knigge
Hilde Fjeld (nummer to fra venstre) sammen med studentene hun tidligere var trinnkoordinator for. Fjeld er leder for forskergruppa FoLL.

"Snakk med oss!" var den klare talen fra grunnskolelærerutdanningens programleder Lin Ramberg, før hun sendte grunnskolelærerutdanningens masterstudenter til høgskolens vrimleområde, til årets Mastertorg. I Vrimleområdet sto et utvalg skoler, forskergrupper og prosjekter klare for å ta imot studentene og sparre om mulige masteridéer.

Prosjektet KUPP var sterkt representert. På prosjektets hovedstand ble prosjektet i seg selv, samt Forskergruppen for Livslang Læring (FoLL) presentert. Hilde Fjeld, Sigrun Staal Hafstad og Cecilie Olandersson drøftet ideer og lyttet til masterstudentenes tanker om masteroppgave. I KUPP har masterstudentene mulighet til å søke om et stipend om de ønsker å delta i prosjektet og eventuelt skrive masteroppgave til relevant tematikk. Mange av studentene kom også innom for å slå av en prat med sin tidligere trinnkoordinator, Fjeld.

Flere av KUPPs deltakere bidro på stand på vegne av sine skoler. Fra Haugeåsen ungdomsskole, Gimle skole og Kruseløkka skole bidro blant annet Åsa Torstensson, Matthias Solgaard Høye, Anne-Lene Glomsrød og Marie Kronby. Samtlige lærere var med i samtaler med studenter, og pitchet idéer til interessante og dagsaktuelle problemstillinger. En håndfull av KUPPs fagansatte fra høgskolen bidro også på ulike stands for blant annet forskergrupper. 

Lærere fra Gimle skole var svært engasjerte i samtale med studentene.
Lærerne fra Haugeåsen ungdomsskole diskuterte blant annet litteratur i engelskfaget og programmering i matematikk.

 

Emneord: mastertorg, KUPP, kunnskapsmegling Av Cecilie Olandersson
Publisert 15. mars 2023 14:50 - Sist endret 15. mars 2023 16:51