- Det er meningsfylt å kjenne til flere språk

Lena Soppland synes det er morsomt å lære spansk, og ønsker at elevene i skolen skal se at det er meningsfylt å ha kjennskap til flere språk. 

Lene Soppland. Privat foto.

Hvorfor valgte du spansk i GLU 5-10?

Jeg tenker at det er verdifullt å kjenne til flere språk. Jeg synes selv det var moro å lære spansk, og jeg har fått god nytte av det i senere tid. Jeg ønsker at elevene i dagens skole også skal se på det som meningsfylt å ha kjennskap til flere språk.

Kan du nevne tre ting du har opplevd som positivt i studiet?

  • Jeg har fått mange gode verktøy og hjelpemidler som kan brukes i jobb som spansklærer.
  • Jeg har lært mye, og utviklet min egne språkkunnskaper.
  • Jeg har fått god veiledning og oppfølging gjennom spanskstudiet.

I slutten av høstsemesteret ble vi invitert til et seminar i Oslo om fransk, spansk og tysk i lærerutdanningen og på ungdomstrinnet. Vi deltok sammen med forskere i fremmedspråk. Det var både spennende og lærerikt – jeg deltar gjerne igjen!

Kan du nevne noen utfordringer du har opplevd i studiet?

Det er små grupper i undervisningen. Det byr på noen utfordringer, men mest fordeler. Det er ikke så mange å spille på, men til gjengjeld får vi mange muligheter til å trene på språket, og jeg har lært masse. Vi ble nødt til å ta mer del i undervisningen selv, noe som var positivt.

Hvilke nyttige erfaringer har du gjort deg i praksis?

Jeg har fått undervist i spansk i ulike grupper og på ulike trinn, noe som har vært veldig nyttig. Det har vært lærerikt å snakke med ulike elever om deres oppfatning og opplevelse av spanskfaget.

Hvorfor tenker du det er viktig at noen velger spansk i GLU?

- Det er for få som velger fremmedspråk som en del av lærerutdanningen, og det er for få språklærere i landet. Enkelte språklærere jobber på ulike skoler, grunnet mangel på fremmedspråklærere, noe som forteller meg at det er viktig at noen velger språk i GLU.

Lena Soppland, student med spansk i GLU 5-10

Hvis du skulle gitt noen viktige råd til kommende studenter i spansk i GLU, hva ville det vært?

Ha en positiv innstilling til spanskstudiet fra start, og prøv å være påkoblet og til stede i forelesninger.

Publisert 29. mars 2023 16:05 - Sist endret 29. mars 2023 16:05