Workshop e-tekstil

DLV inviterer til workshop om e-tekstil! Ingen før-kunnskaper nødvendig, bare nysgjerrighet og godt humør. Les mer i innlegget og meld deg på.

Thomas lager e-tekstil på Moss skaperfestival

Foto: Thomas Olsen

Hva er e-tekstil?

Student assisten, Thomas, har tidligere skrevet et blogginnlegg om e-tekstil der han forklarer det på følgende måte: "Kort sagt kan vi kanskje si at e-tekstil er et slags hybridarbeid mellom en elektriker og en skredder. Man bytter ut den vanlige tråden med en ledende tråd, og tradisjonell pynt og "dill" med en batteriholder og f.eks. små LED-pærer. På denne måten kan man pynte opp tekstil ved å sy i alt fra små enkelt-kretser bestående kun av batteri og lys, til avanserte kretser med ulike typer lys og brytere som kan kobles opp imot en styringsenhet som for eksempel micro:bit. Micro:bit-en kan programmeres til å utføre ulike handlinger basert på for eksempel lys og bevegelse. Man kan altså lett knytte arbeid med e-tekstil til for eksempel kompetansemål i kunst og håndverk, matematikk og naturfag."

Denne økta?

I denne økta vil du lære mer om e-tekstil. Økta ledes av Marianne Hagelia, som du også kan kontakte hvis du har spørsmål.

Meld deg på via skjemaet under.

Publisert 7. mars 2023 12:19 - Sist endret 23. mars 2023 15:05