Hvordan lage undervisningsmateriell med KI?

Kunstig intelligens (KI) kan brukes til å lage eget undervisningsmateriell. Hvordan? Og hvilke muligheter - og utfordringer - kan det by på? Dette er en gyllen mulighet for både lærerstudenter, faglærere og andre til å bli med og lære mer.

KI-generert bilde fra leonardo.ai

Velkommen til en workshop hvor vi ser på hvordan vi kan generere undervisningsmateriell. Vi ser på litt ulike KI-løsninger. Ingen av disse KI-løsningene leveres av HiØ, så studenter og lærere som deltar, må selv lage konto. Programvaren som vi ser på er gratis å bruke. Vi ser på fordeler og ulemper ved slik gratis programvare før vi ser på hva vi kan bruke dem til.

Du vil lære å genere ulike tekster som du kan ha med deg ut i praksis som å lage en sang sammen med klassen, ulike «fill in the blanc», generere vitser og mye annet gøy.

Målet er å bli kjent med ulike måter å generere undervisningsmateriale i AI som man tidligere måtte bruke mye tid på å finne. Ved bruk av generativ AI kan vi nå skreddersy undervisningsmateriale til nøyaktig det tema klassen jobber med.

Vi skal se på og leke med Magicschool, Ohmydots, Twee, Diffit og Concer. Og kanskje Bedtimestory.

Meld deg på via lenken under:

Arrangør

Digitalt læringsverksted (DLV)
Emneord: KI, AI, pfdk, dlv, lærerutdanning
Publisert 11. sep. 2023 10:08 - Sist endret 11. sep. 2023 10:08