En herlig kick off med yrkesfagslærere i BlendVET-prosjektet

Vi har hatt besøk av ivrige og engasjerte yrkesfagslærere fra Åssiden videregående skole og Fagskolen i Viken i forbindelse med vårt EØS-prosjekt om omvendt undervisning, eller "blended learning", i yrkesfaglig opplæring. Å lage og bruke undervisningsvideoer og podkaster stod på agendaen da vi møttes på DLV.

viser fire lærere som sitter rundt et bord med mikrofoner og hodeltelefoner i et podkast studio

Lærere som er godt i gang med å podde.

Foto: Stine Brynildsen

Det er alltid gøy å få besøk av lærere til vårt digitale læringsverksted og særlig gøy når de er så engasjerte og motiverte som gjengen fra Åssiden vgs og Fagskolen i Viken, var og er. Onsdag 26. september møttes vi på DLV for å utforske og diskutere hvordan undervisningsvideoer og podkaster kan brukes i yrkesfaglig opplæring.

Samlingen var en oppstartssamling, eller kickoff, knyttet til prosjektet Blended Learning in Vocational Education and Training, eller BlendVET. Dette er et treårig EØS-prosjekt der vi samarbeider med de norske skolene, men også med skoler og universitet fra Slovenia og Island. Målet er å utforske og implementere omvendt undervisning i yrkesfaglig utdanning, samt å utvikle yrkesfagslæreres profesjonsfaglige digitale kompetanse. Sonja Nygaard-Joki, Eva Dyrnes og Stine Brynildsen fra HiØ (Institutt for pedagogikk, IKT og læring) har som ett av sine hovedoppdrag å drive kompetanseutvikling knyttet til tematikken yrkesfag og digitalisering.

Videoproduksjon

I fjor gjennomførte vi et kompetanseutviklingsløp med en gruppe lærere, og nå er vi i gang med runde nummer to. 

Du kan lese mer om samlingen vår, og ikke minst se videosnutter fra den, på forskningsgruppen vår (Research in Digital Education/ RIDE) sine nettsider. Du kan også lese mer om BlendVET på prosjektets egen nettside. I tillegg har Viken fylkeskommune skrevet en sak om prosjektet. 

Av Stine Brynildsen, Sonja Nygaard-Joki
Publisert 27. sep. 2023 16:18 - Sist endret 27. sep. 2023 16:18