Arrangementer - Side 11

Tid og sted: , Webinar

Bli med på webinar 16.03.22:  ¿Qué significa comunicar? Características y tipología de actividades comunicativas.
Foredragsholder er Xavier Llovet Vilà

Tid:
Tid og sted: , Aud 1-2 og biblioteksgangen, Campus Halden

16. mars 2022 er det duket for Mastertorg og forskerseminar.

Mastertorg og forskerseminar fungerer som en møteplass og har til hensikt å formidle forskningsaktiviteter og prosjektidéer mellom fagansatte, forskere, forskningsinstitutter, skoler, barnehager, virksomheter i arbeidslivet og masterstudenter i grunnskolelærerutdanningene ved Høgskolen i Østfold.

Tid og sted: , Zoom

Dr. Maha El Hissy fra Queen Mary University of London holder forelesning over temaet "Writing against the Hegemony of White Remembrance. Emine Sevgi Özdamar’s Ein von Schatten begrenzter Raum (2021)“

Tid og sted: , Zoom

Det nasjonale nettverket for veiledning av nyutdannede lærere i barnehage, grunnskole og videregående opplæring inviterer til åpent nettverkswebinar. Webinaret er åpent for alle interesserte.

Tid og sted: , Studiested Halden, F1-058

Program for første samling i prosjektet Kunnskapsmegling i likeverdige partner- og profesjonsfellesskap (KUPP). Samlingen arrangeres sammen med påmeldte deltakere i prosjektet.

Tid og sted: , Webinar

Bli med på webinar 16.02.22: How can we as teachers work with multilingualism in the English classroom? - med fokus på engelsk for elever med kort botid.
Foredragsholder er Elaine Gowie-Fleischer

Tid og sted: , Zoom

Caroline Nilstad (NTNU) holder gjesteforelesningen: 

"Hvordan kan man vite hvem man er, hvis man ikke forstår hvor man kommer fra?» - Nora Krugs graphic memoir Heimat  (2018) i tyskundervisningen.

Tid og sted: , Digitalt på Zoom

Den niande forskningskonferansen om norsk som andrespråk blir arrangert av Høgskolen i Østfold i februar 2022. Hovudtemaet for konferansen er Fleirspråklegheit som ressurs for individ og samfunn. Konferansen inneheld plenumsforedrag, ordinære foredrag i sesjonar og dugnadsgrupper og posterpresentasjonar. 

Tid og sted: , Litteraturhuset i Fredrikstad

Gjennom historien har allianser inntatt ulike former og hatt ulike funksjoner.

De to siste årene har Covid-krisen bekreftet at alliansebygging er et sentralt verktøy, enten i form av allianse mellom stater eller mellom regjering og befolkning.

Å forstå alliansekonseptet er viktig for å forstå en verden som ikke lenger kjenner fysiske grenser og hvor utfordringer som mennesker møter er globale.

Etter to års arbeid kan forskergruppen ved Høgskolen i Østfold AreaS endelig presentere sin nye bok «Living Alliances, Leaving Alliances; Interdisciplinary Perspectives.» Boken gir bl.a. en tverrfaglig og en historisk tilnærming til allianser.

Tid og sted: , Zoom

Velkommen til digital praksiskonferanse torsdag 13. januar. 

Tid og sted: , På Zoom og på Veterinærinstituttet, Elizabeth Stephansens vei 1, 1433 Ås

Foredrag med Leonie Cornips, Amsterdam/Maastricht

This presentation focusses on a research project which examines interspecies interaction. Drawing on fieldwork in Dutch dairy farms, the aim is to find out how human and non-human animals, that is, farmers and cows, communicate with each other. Research into interspecies interactions provide a new lens on the concept of language: instead of asking which species have language, the question rises of how may language actually work? (De Waal and Ferrari 2010).

Tid og sted: , Zoom

Nina Ernst, Linnéuniversitet: ”Vem är jag? En liten föreläsning om grafiska självbiografier, dess tematik och berättelseelement och det tecknade jaget.”

Tid og sted: , HiØs bibliotek ved Remmen

De siste 20 årene har Skottland gjennomgått store politiske endringer, noe som har ført til at skotsk nasjonal identitet og Skottlands framtid som nasjon har kommet i fokus. Skotsk nasjonal identitet har blitt et relevant spørsmål for både politikere og vanlige skotter som i økende grad utforsker sin identitet og tilhørighet. I denne søken etter tilhørighet utenfor Storbritannia, har Norden kommet i fokus som et alternativ, og dermed som en rollemodell for Skottland. Hva er grunnlaget til ideen om skottenes nordiske identitet og hvilke elementer kjennetegner den? I hvilken grad er den kultur- og historie basert, eller politisk konstruert? AreaS-medlem Laila Berg (Institutt for språk, litteratur og kultur) skriver sin doktoravhandling om hvordan skotsk nasjonal identitet er i ferd med å bli redefinert og finpusset til å understreke sin nordiske dimensjon.

Tid og sted: , Studiested Halden, Læringsverkstedet (G1-078)

29. november er det offisiell åpning av Læringsverkstedet ved Fakultet for lærerutdanninger og språk - et klasserom for fremtiden. Verkstedet er godt utstyrt med fremtidsrettet digitalt utstyr og gir muligheter for mange spennende aktiviteter. Arrangementet er åpent for alle interesserte. 

Tid og sted: , HiØ, Studiested Halden, Rom nr. E1-058

Alle som er interessert i å lære mer om profesjonsveiledning i utdanning og profesjon ønskes velkommen til Frokostseminar i Veiledernettverk Østfold. 

Tid og sted: , Bibliotek og Zoom

SLIKarena er et jevnlig foredragsarrangement rundt forskning og undervisning som foregår på instituttet.