Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Innovatører trengs overalt!

Vår visjon

Vi skal inspirere unge til å tenke nytt og til å skape verdier.

Hva er vi opptatt av?

Behov for entreprenøriell kompetanse
I et arbeidsliv hvor omstillingsevne og endringer i kompetansebehov vil være sentralt er det avgjørende med ferdigheter og egenskaper som blant annet samarbeid, problemløsning og kreativitet, kritisk og selvstendig tenking og refleksjon.

Dette er sentrale elementer i Fagfornyelsen og i begrepet entreprenøriell kompetanse. Ved å styrke rollen til innovasjons- og entreprenørskapskompetanse i hele utdanningsløpet fra grunnskole til høyere utdanning vil elevene og studentene i større grad være forberedt på nevnte utfordringer.

Elev- og studentaktiv læring
Undersøkelser blant elever og lærere samt forskning nasjonalt og internasjonalt viser at Ungt Entreprenørskap virker. Vi ser at jo tidligere de unge begynner å jobbe med kreativitets- og entreprenørskapsprogrammer, jo mer lærer de. Læringseffekten øker når programmene brukes i en tverrfaglig kontekst, samtidig som vi ser at lengden på programmene og integreringen av dem i elevenes og studentenes læringsbane også er viktig med tanke på læringsutbyttet.

I tillegg ser vi at disse programmene i større grad motiverer unge som kanskje ikke trives så godt med tradisjonelle undervisningsformer.

Elev- og studentaktiv læring ligger i kjernen av vår pedagogiske plattform, helt i tråd med Fagfornyelsen.

Brobygger mellom skole og arbeidsliv
Våre programmer gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. På denne måten bygger vi bro mellom teori og praksis, og bidrar til å øke kreativitet og relevans i læreprosessene. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv.

Vi har programmer fra grunnskole til høyre utdanning, innen områdene entreprenørskap, jobbtrening og personlig økonomi. Les mer om våre programmer.

Våre kjerneverdier

Framtid

•         Styrke unge menneskers evne og kompetanse til å mestre framtida

•         Være en drivkraft for verdiskaping og nyskaping

•         Gi viktige bidrag til å skape livskraftige lokalsamfunn og global bærekraftig utvikling

Samspill

•         Lære barn og unge å samarbeide

•         Være en forutsigbar og langsiktig samarbeidspartner i spennet mellom skole, arbeids- og næringsliv

•         Skape møteplasser og bygge nettverk; lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Skaperglede

•         Gi unge mennesker muligheter til å utvikle kreativitet, skaperglede og tro på seg selv

•         Motivere unge mennesker til å tenke nytt og til å skape verdier

•         Benytte «Lære ved å gjøre» i sentrum for all aktivitet

Mulig å forske på

HiØ har en obligatorisk entreprenørskapspraksis for alle lærerstudenter, hvor studentene skal gjennomføre ett av Ungt Entreprenørskap sine program under praksis på 4. året. Det er interessant å se på om dette er en pedagogisk praksis studentene tar med seg videre. Det kan være aktuelt å følge opp nyutdannede lærere som har hatt entreprenørskapspraksis i samarbeid med Ungt Entreprenørskap for å se hvordan/ om de i tar noe av dette i bruk i sitt arbeid i dag, ev i hvilke fag.

Hvordan entreprenørskap underbygges i Fagfornyelsen – og f. eks koble på ett eller flere av våre program og se spesielt på hvordan det kobles til Verdigrunnlaget, prinsipper for læring, utvikling og danning, de tverrfaglige temaene, prinsipper for skolens praksis.

Det kan også være aktuelt å forske på hvordan ett eller flere av våre program fører til at elevene utvikler 21st Century skills, som samarbeid, kommunikasjon, kreativitet og kritisk tenking. Her har vi allerede en del forskning på vgs- nivå, og det er interessant å se på dette også på grunnskolenivå.

Sist, men ikke minst, er det også mulighet for studentene å utvikle og forske på egne entreprenørielle undervisningsopplegg, for eksempel som en Studentbedrift. Her kan Ungt Entreprenørskap bidra med ideer til emner og tema.

Kontaktpersoner

Irene Bergsland

Ungt Entreprenørskap Viken region Østfold

irene.bergsland@ue.no

Telefon 909 28 243

Kathrine Tallis

Ungt Entreprenørskap Viken region Østfold

kathrine.tallis@ue.no

Telefon 908 70 596

Publisert 2. mars 2021 21:49 - Sist endret 25. nov. 2021 07:44