Godt oppmøte på jobbsøkerkurs for lærerstudenter

Avgangsstudentene ved høgskolens lærerutdanninger forbereder seg til jobb og var svært fornøyd med de digitale jobbsøkerkursene som ble arrangert sist uke. 

Bildet viser et nærbilde av et tastatur på en laptop, med to hender som skriver.

Kurset arrangeres sammen med Utdanningsforbundet, og er et populært tilbud blant avgangsstudentene. En nyvinning i år var to separate jobbsøkerkurs. Det ble holdt ett kurs for studentene i barnehagelærerutdanningene, dette hadde Cecilie Ringnes i Utdanningsforbundet regien på. Per Kristian Solevåg og Betty Anita Solli i Utdanningsforbundet holdt kurset for avgangsstudentene i grunnskolelærerutdanningen og de praktisk-pedagogisk utdanningene (PPU).

Kursene gav mye nyttig og relevant informasjon til avgangsstudentene. Det ble fortalt om blant annet søknadsprosessen fra søknad til tilsetting, og det ble gitt nyttige tips til utforming av søknaden og jobbintervju. I tillegg ble det gitt informasjon om tariffavtale for lærere (lønn, feriepenger og arbeidsmiljø), rettigheter til søkere, samt litt om Utdanningsforbundet og deres tilbud til sine medlemmer.

Digitaliser alle papirer, ordne med referanser og les utlysningsteksten nøye.

Begge kursene avsluttet med kort informasjon om veiledningsordningen for nyutdannede lærere i skole og barnehage. Dette gir en fin overgang til avgangsstudentenes Ny som lærer dag 23. mars, som setter fokus på akkurat denne ordningen.

Les mer:

Av Åsmund Solli, Irene Felde Olaussen
Publisert 27. jan. 2022 15:45 - Sist endret 28. jan. 2022 09:06