Billedbøker i engelskopplæringen – ny digital ressursside

Engelsklærere etterspør hjelp til å finne frem til nyttige billedbøker for bruk i opplæringen. Ansatte ved Høgskolen i Østfold publiserte denne uken en egen ressursside som vil hjelpe engelsklærere til å finne fram i mylderet av bøker.

Astrid Elisabeth Kure (t.v), Kathrine Staksrud og Ingebjørg Mellegård håper den nye ressurssiden skal hjelpe engelsklærere å finne gode billedbøker til undervisningen.

Med innføringen av ny læreplan i engelsk i 2020 ble bruken av billedbøker i enda større grad framhevet som en viktig læringsressurs. Astrid Elisabeth Kure, Ingebjørg Mellegård og Kathrine Staksrud er alle tre ansatt ved Fakultet for lærerutdanninger og språk og har mangeårig erfaring med videreutdanning av lærere i engelsk.

Erfaringen deres er at lærerne ønsker å bruke billedbøker i undervisningen, men finner det vanskelig å orientere seg i det «store havet av bøker» som finnes. De etterspør titler på billedbøker som kan anvendes på de ulike klassetrinnene.

– Vi har utviklet en digital ressurs der lærere kan finne billedbøker som egner seg i engelskopplæringen, fra 1. – 10. trinn. Billedbøkene presenteres med temaer, tilknytning til læreplanen, sammendrag av innholdet og klassetrinn bøkene passer for. Dermed kan lærere søke etter billedbøker knyttet både til klassetrinn og temaer de ønsker å arbeide med, forteller de.

– Vi håper denne ressursen vil komme nåværende og framtidige lærere til nytte og ønsker lykke til med bruk av billedbøker i engelskopplæringen!

 

 

Publisert 23. sep. 2022 13:10 - Sist endret 26. sep. 2022 11:40