HiØ var vertskap for internasjonal konferanse

Torsdag 16. september 2021 arrangerte HiØ den 29. ENIRDELM konferansen digitalt. Temaet var demokrati og utdanningsledelse, og konferansen ble en sterk påminner om viktigheten av kontakt og samarbeid på tvers av landegrenser.

Bildet viser logoen ENIRDELM

Konferansen skulle egentlig vært arrangert fysisk høsten 2020, men nå var det ikke mulig å utsette den lenger. ENIRDELM står for European Network for Improving Research and Development in Educational Leadership and Management. Det er et nettverk bestående av forskere, utdanningsledere og policymakere. Nettverket ble opprettet for utvikling av demokrati gjennom utdanning i Europa etter murens fall. Det forteller førsteamanuensis Kjersti E. Lien Holte som også er medlem av ENIRDELMs styre. 

Vanligvis er det litt over hundre som deltar på denne årlige konferansen. I år ble den gjennomført digitalt for første gang i historien. Det var  trettitre deltagere fra Irland, Polen, Tyrkia Tsjekkia, Slovenia, Ungarn, Tyskland, Belgia, Nederland, Finland, Sverige og Norge som deltok.  

Key note speaker var canadiske Avis Glaze som er en svært dyktig rådgiver og inspirator når det gjelder både undervisning, forbedring av elevprestasjoner, skolesystemutvikling og lederutvikling. Hun hadde en to timers samtale med nettverket om nøkkelbegreper, viktige prinsipper og tiltak for utvikling av medborgerkompetanse for mer demokrati. Hennes hovedbudskap var at en som utdanningsleder tydelig må forsvare og bygge opp under demokratiske prinsipp på alle nivå i utdanningen og bruke egen organisasjon som modell for dette.

Konferansen ble en sterk påminner om viktigheten av å være i kontakt med folk på tvers av landegrenser. I parallell sesjonene fikk deltakerne innblikk i forskning og prosjekter som belyste temaet.

Å arrangere en konferanse uten lunsjer, middag, kaffepauser, dans, blomster eller vin føles litt som å bli ranet, men det bidro kanskje til å underbygge viktigheten av kontakt og tilhørighet enda sterkere, sier Lien Holte. - Neste år håper vi å møtes fysisk i Praha. Temaet er da profesjonell støtte for ledere i utdanningssektoren.

Publisert 28. sep. 2021 14:41 - Sist endret 28. sep. 2021 14:41