Rekordsterk deltakelse fra Fakultet for lærerutdanninger og språk på nordisk forskningskonferanse

I november gikk den årlige forskningskonferansen NERA (Nordic Educational Research Association) av stabelen i Odense i Danmark. Fakultet for lærerutdanninger og språk stilte med rekordmange forskere på konferansen, hele 14 forskere var i aksjon med presentasjoner og symposium. 

Bildet viser i nedkant en del av deltakerne på konferansen. Midt og øverste del av bildet viser to store digitale skjermer med bilde og teksten "Welcome to NERA 2021"  blant annet.

Fra åpningen av NERA-konferansen. Foto: Privat

Store deler av dette semesteret har det vært tilnærmet normal aktivitet ved Fakultet for lærerutdanninger og språk, og det har vært mulig å samles fysisk både på campus og utenfor. Når restriksjonene nå strammes inn, står dette i kontrast til at fakultetet i november hadde rekordstor forskerdeltakelse på en konferanse i Danmark.

Bred forskning på utdanning

NERA-konferanse samlet over 600 deltakere, og temaet for konferansen var Hope and Education. Det var et utall av foredrag å velge mellom på konferansen, noe som også gjenspeiler den brede forskningen på utdanning.

Presentasjonene fra fakultetets forskere hadde en stor spennvidde i tema, blant annet ledelse av kombinasjonsklasser, begynneropplæring, internasjonal praksis (Malawiprosjektet), samt multispråklighet, digital kompetanse og tverrfaglighet i lærerutdanningen. Nederst finner du en oversikt over deltakerne og deres bidrag under konferansen.

Godt å kunne møtes fysisk igjen

Etter en lenger periode med kun digitale konferansetilbud, var det godt endelig å kunne møtes igjen.

- Alle var svært entusiastiske over endelig å være samlet fysisk. Alle vi traff gav uttrykk for dette, også fra talerstolen gjentatte ganger. Å kunne møtes slik har vært dypt savnet. Fysiske konferanser gir en ekstra dimensjoner til opplevelsen, som digitale konferanser ikke kan gi, sier Lin Ramberg, en av deltakerne fra HiØ, før hun fortsetter:

- Denne konferansen er en kjempefin anledning til å treffe kollegaer og høre på ny forskning innenfor fagfeltet. I tillegg til å bli faglig oppdatert knytter man nettverk og får nye bekjentskaper man får nytte av i arbeidet både som forsker, underviser og menneske.

Bildet viser Lin Ramberg (t.v) og Hilde Fjeld (t.h) som holder presentasjon under konferansen.
Lin Ramberg (t.v) og Hilde Sofie Fjeld i aksjon med sin presentasjon. Foto: Privat.

Bidragsyterne fra fakultetet og for deres foredrag/symposium

Foto: HiØ/privat og Nera 2021

Les mer:

Av Irene Felde Olaussen
Publisert 8. des. 2021 09:41 - Sist endret 22. sep. 2023 11:08