Guide til en bedre studiehverdag

Studiehverdagen handler om å finne en god balanse mellom mange ulike forhold, hvor du på denne siden vil finne ulike ressurser med tips og råd for både studiemestring, sosialt liv og helse og velferdstilbud.

Hjelp til studiemestring

  • Digital Studiecoaching 

Som student ved Høgskolen i Østfold har du tilgang til digital studiecoaching. Dette er et gratis tilbud hvor du mottar jevnlige studietips via e-post og SMS, gis tilgang til det digitale studieteknikkurset «Lær å lære», samt invitasjoner og påminnelser til webinarer om hvordan lykkes som student. 

  • Studieverkstedet

For mange kan overgangen til studenttilværelsen være krevende. En hel dag uten avtaler og faste møtepunkter, kan føre til at studier og fritid flyter sammen. Bevissthet rundt hvilke faktorer som bidrar til studiemestring blir derfor ekstra viktig. Hos studieverkstedet finnes ulike ressurser som kan bidra til at du mestrer studiene dine på en god måte gjennom blant annet hjelp til oppgaveskriving, studentmentorer og kurs i studieteknikk. et er ofte enklere å stille «dumme» spørsmål» til medstudenter framfor faglærere. Trenger du veiledning i oppgaveskriving eller savner du å snakke med en medstudent - få hjelp av skriveveiledere/studentassistenter ved ett av våre to studieverksteder 
Studieverkstedet i Halden og Studieverkstedet i Fredrikstad 

  • Biblioteket/hjelp til søk og referanser

Høgskolens bibliotek er blant de lærestedene i landet som skårer best på studentundersøkelser og er for mange et svært viktig tilbud for studentenes læringsmiljø. I skranken kan du få hjelp fra en dyktige bibliotekar hverdager fra klokken 8 til 15:30. Hjelp til søk og referanseskriving er to av mange gode tilbud de har. 
 

Sosialt

  • Studentsamskipnadens aktivitetskalender for alle studenter ved HiØ

Studentsamskipnaden har en egen kalender som blant annet viser alle sosiale aktiviteter du som student kan delta på. Kalenderen oppdateres fortløpende og viser blant annet aktiviteter i regi av studentforeningene og studentsamfunnene, samt aktiviteter i regi av studentdemokratiet og samskipnaden selv.  

  • Studentforeninger

Som student kan du bli med i ulike lag og foreninger for å dyrke din interesse. Dersom du ikke skulle finne noe som passer for deg, kan du starte din egen forening og invitere andre studenter til å bli med. Her kan du lese om eksisterende studentforeninger - og finne en guide til hvordan du kan starte et nytt lag eller forening. 

  • Studentdemokrati

Ønsker du å ha et verv? Vi trenger studenter som er tillitsvalgte! På denne nettsiden finner du informasjon om studentparlamentet og programtillitsvalgte. 

  • Ønsker du å forbedre læringsmiljøet ved HiØ?

Høgskolen i Østfold har et eget læringsmiljøutvalg som disponerer øremerkede midler avsatt til gjennomføring av tiltak for å styrke læringsmiljøet ved HiØ. Her kan du som student søke om inntil kr. 10.000,- til gjennomføring av et arrangement eller innkjøp av utstyr som stimulerer læringsmiljøet. Retningslinjer for søknad om midler til læringstiltak for studenter ved HiØ (PDF)

  • Bandrom på campus Halden

Ved studiested Halden tilbyr høgskolen gratis leie av bandrom. Rommet er blant annet utstyrt med trommesett, gitarer, mikrofoner og forsterkere. På denne nettsiden finner du informasjon om hvordan du booker bandrom i Halden. 

  • Idrettsliv

Kanskje ønsker du å prøve ut en ny idrett, eller kanskje du vil fortsette på en idrett du har erfaring med fra tidligere? Les mer her om ulike idrettstilbud. 

  • Ønsker du å være frivillig?

Har du ekstra kapasitet og ønsker å bruke den på frivillig arbeid? På frivillig.no finner du en oversikt over mange ulike frivillige oppdrag.

Språktrening

Norsk språk er ditt viktigste verktøy som student. Bør du å forberede deg på det norske språket du har bruk for i studiene? På denne nettsiden får du nyttige tips til hva du kan gjøre for å bli tryggere i norsk. 

Helse- og veiledningstilbud

  • SiØ Råd og Helse kan gi informasjon, råd og veiledning innen ulike livsområder. Det kan gjelde ensomhet, isolasjon, problemer i nære relasjoner, angst, depresjon, rus, langvarig sykdom, funksjonsnedsettelser eller graviditet

       ► Bestill time

 

 

 

Si ifra!

Meld fra om positive eller negative sider ved læringsmiljøet, eller varsle om kritikkverdige hendelser.

Læringsmiljøutvalget jobber for deg!