Studieliv med forutsigbarhet

Av Fahad Said: Studentleder 2018/2019

Vedtatt av Studentparlament i Østfold 14.03.2019

Studentene på HiØ har i dag hatt utfordringer med det administrative på Høgskolen. Emneplanen skal være en kontrakt mellom studenten som individ eller gruppe og emnet gjennom eneansvarlig. Studenten skal forplikte seg til arbeidskrav, litteraturlister, undervisningsspråk, og vurderingsform. Studentene opplever at disse punktene blir endret midt i semesteret. Det har forekommet at   studenter har kjøpt bøker som måtte selges videre i samme semester grunnet disse endringer. Det er har også vist seg til å være problematisk å planlegge valgfag, deltidsjobber og «internship» når timeplanen ikke er klar etter semesterstart. Pensumbøker har blitt endret midt i semesteret i noen  emner som skaper økonomiske utfordringer for den enkelte studenten.   Institusjonen sier at timeplanene skal publiseres 1. juni for høstsemesteret og 1. desember for vårsemesteret. Fristen for endring av pensumlistene er 1. juni. Litteratur er endelig etter  semesterstart med mindre det har kommet nye utgaver.  

Studentparlamentet ved høgskolen i østfold krever at:

  • Alt av det administrative ved høgskolen (timeplan, emnebeskrivelse med pensumlitteratur) er ferdigstilt og blir publisert til alle studenter innen de interne frister som er gitt ovenfor.
  • Det må være et helhetlig system som sikrer varsling (for eks. på SMS, mail, canvas) ved  endring i timeplan.
  • Emnets læringsutbytte er tydelig presentert i emneplanen.  
  • Eksamensdato og eksamensform for alle emner skal være klar til de fristene som er satt.

 Alt som står i emnebeskrivelsen og emneplanen er endelig og tydelig. Disse skal publiseres
innen de fristene som er opplyst (1.06 for høsten og 1.12 for våren). Høgskolen skal legge til rette for at studentene har riktig pensum-litteratur. 

Behandling av feil i emnebeskrivelsen tas på alvor og løses så fort som mulig.  Informasjon  må kvalitetssikres og studenter skal ha en oversikt over hva kan meldes inn som feil.

Estimater på utgifter studentene kan forvente i enkelte emner (utskrift av arbeidskrav,  

utstyr, ekskursjoner) skal presiseres i emnebeskrivelsen. Emneansvarlig skal legge til rette for  å legge opp alternative arbeidskrav som tilfredsstiller gratisprinsippet jmf. §7-1 i Universitets og Høgskoleloven og oppfyller læringsutbyttet. 

Trykk her for vedtatt resolusjon i PDF

 

 

    Publisert 24. juni 2019 06:43 - Sist endret 11. jan. 2023 11:03