Avspark 2021

Avspark for studentparlamentet ved HiØ ble avholdet lørdag 9. januar og søndag 10.januar, digitalt på zoom. 

Mennesker foran solnedgang

Avspark 2021

Hvert år velges nye studentrepresentanter inn i studentrådene av studentene i månedsskiftet oktober/november. 

Selve avsparket avholdes andre helgen i januar, vanligvis på et konferansehotell slik at studentrepresentantene får blitt ordentlig kjent med hverandre og oss i arbeidsutvalget. 

Vi skjønte allerede da vi begynte å planlegge avsparket at det var store muligheter for at vi måtte legge en plan om et digitalt avspark. Og det gjorde vi rett i, ettersom regjeringen kom med strengere nasjonale retningslinjer enn tidligere den 3.januar.

Uansett fikk vi gjennomført et godt avspark med mange, fine diskusjoner og studentrådene fikk sammen funnet ut av sine hjertesaker. Vi hadde besøk av mange eksterne som lærte både oss i arbeidsutvalget og de nye studentrådene både ett og annet. 

Lørdag

De eksterne på lørdag var rektor, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, som fortalte om HiØs historie og hvorfor det er viktig med engasjerte studenter, studentombud, Martin Gautestad Jakobsen som informerte om personvern og taushetsplikt og Åsa Lier som kunne fortelle oss litt om smittesituasjonen per i dag og om hvilke retningslinjer som gjelder Covid-19 på høgskolen.

Konstituering

Denne dagen konstituerte også rådene seg. Med andre ord valgte de sine roller i rådet. Det ble bestemt at varaer skulle ta plass i rådene som ennå ikke var fulltallige. Dea Sadiku, som flere kanskje kjenner fra Fadderstyret 2020 og som student på avdeling for økonomi, språk og samfunn, ble valgt inn i studentrådet for helse og velferd.

Grunnen for at vi har en såpass spesiell løsning dette året er at høgskolen fra 1.august 2021 trer inn i en ny faglig organisering og at studentrådene vil følge etter i denne strukturen. Dermed blir Dea den første studenten ved HiØ som sitter i det som er et råd på tvers av campus.

Her kan du lese mer om hvem som sitter i de ulike rådene.

Søndag

På søndag fikk vi besøk vi besøk av Jonas Økland, velferds og likestillingspolitisk ansvarlig for Norsk studentorganisasjon (NSO) som fortalte oss om hva de jobber med og hva de har jobbet med under koronapandemien. Vi fikk også en orientering av Jo Ese, prorektor for samhandling og samfunnskontakt, om prosessen med faglig omorganisering og hva dette vil bety for studentene.

Studentparlamentsmøte

Søndagen ble avrundet med årets første studentparlamentsmøte (SpiØ-møte). Blant sakene som var på agendaen var:

  • Studieseminaret 2021, 11.februar (utsatt inntil videre)
  • Studentparlamentets arbeidsplan for 2021 (vedtas på neste SpiØ-møte)
  • Utvidelse av fadderstyret 2021 til én nestleder per campus
  • Møteplan for semesteret (kommer snart på nettsidene)
  • Diskusjon om studentparlamentets nye struktur
  • HiØs nye mentorordning

Og med denne avslutning på avsparket anser vi året som sparket i gang.

 

 

 

Av Studentparlamentet
Publisert 13. jan. 2021 12:27 - Sist endret 21. jan. 2022 15:24