Ønsker studentenes syn på studiekvaliteten

Den nasjonale studiekvalitetsundersøkelsen Studiebarometeret startet opp 20. oktober. I år er undersøkelsen endret noe fra tidligere år, med et ekstra fokus på hvordan korona-situasjonen har preget studiekvaliteten. Rektor ved Høgskolen i Østfold, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, oppfordrer alle 2. årsstudenter til å svare på undersøkelsen. 

Rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ønsker at alle 2. årsstudenter svarer på undersøkelsen Studiebarometeret. Foto: HiØ.

– Jeg ber deg som student om å ta deg tid til å svare på spørsmålene i Studiebarometeret, sier rektor ved Høgskolen i Østfold Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.

– For at vi skal kunne nyttiggjøre oss resultatene på en god måte, er vi avhengig av at svært mange av dere tar dere tid til dette. Spesielt viktig for oss i år blir det å få vite hvordan du har opplevd den ekstraordinære korona-situasjonen som var i vår og som fortsatt preger din studiehverdag, sier han.

– Vi har allerede fått noen indikasjoner fra andre undersøkelser som er gjennomført hos oss og hos andre høyskoler og universiteter, men det blir ekstra viktig å gjøre en nasjonal studentundersøkelse som gjør at vi får et bredere bilde av den ekstraordinære situasjonen som har preget studiehverdagen i år, sier rektor.

Sammenligning av studier og kvalitet

Studiebarometeret gjør det mulig for studenter å sammenligne eget studieprogram med tilsvarende studieprogrammer andre læresteder i Norge. 

Studentene ved Høgskolen i Østfold kan dermed i felleskap med studenter i hele Norge være med på å fortelle hva studentene mener kjennetegner god kvalitet i høyere utdanninger, løfte fram studier hvor man får dette til, og peke på felles utfordringer studenter står ovenfor.

Studiebarometeret dekker temaer om studie- og læringsmiljø, arbeidslivsrelevans, undervisning og veiledning, vurderingsformer, læringsutbytte, studieinnsats, medvirkning, samt praksis.

Slik svarer du på undersøkelsen:

  • En personlig lenke til undersøkelsen sendes til 2. årsstudenter via e-post 20. oktober.
  • I perioden fram mot svarfristen vil studenter som ikke har svart, få en påminnelse via e-post/SMS med personlig lenke til undersøkelsen.
  • Det tar 10-12 minutter å svare på undersøkelsen.

Forelesere og klassetillitsvalgte oppfordres til å sørge for at studentene får mulighet til å svare på undersøkelsen i forbindelse med undervisningen.

For at kvaliteten på resultatene skal bli best mulig, er det viktig at alle svarer!

Resultatene for hvert enkelt studieprogram i Norge offentliggjøres i portalen www.studiebarometeret.no i midten av februar. 

Studiebarometeret er en viktig del av det systematiske arbeidet med utdanningskvalitet ved HiØ.

Fakta om Studiebarometeret:

  • Nasjonal spørreundersøkelse blant studenter hver høst.
  • Resultater presenteres i portalen studiebarometeret.no
  • Studiebarometeret gjennomføres i regi av Kunnskapsdepartementet og NOKUT.
  • Undersøkelsen er tilgjengelig fra 20. oktober til 13. november kl. 23:59.
  • Mulig å sammenligne studieprogram innenfor og mellom institusjoner
  • Portalen er et verktøy for studiesøkere som ønsker å finne informasjon om studentenes oppfatninger av kvaliteten.
  • Nyttig for institusjonenes kvalitetsarbeid, og for studenter som er interessert i kvaliteten på studiet de går på. Institusjonene får anonymiserte rådata og grafiske rapporter fra NOKUT.
Av Nina Fredheim
Publisert 21. okt. 2020 13:15 - Sist endret 5. nov. 2022 15:56