Sikkerhetsevaluering og hardening av IFEs ICS Testbed

B24ITK58

Vetle Elnes, Peter Kunter Bergersen, Markus Yung Vullum, Muhammed Emin Ercetin

Fra venstre: Vetle Elnes, Peter Kunter Bergersen, Markus Yung Vullum, Muhammed Emin Ercetin

Om prosjektet

IFE har i dag en FischerTechnik Industri 4.0, som er et testbed for industrielle prosesser. De ønsker å integrere informasjonsteknologi med operasjonell teknologi, for å automatisere industrien. IFE ønsker at vi gjennomfører en sikkerhetsevaluering av denne prosessen med fokus rettet mot open source programmer. De ønsker seg en oversikt over hvilke angrepsmetoder og programmer systemet kan være utsatt for, og forslag til hardening av systemet. 
Vi som studentgruppe kommer til å identifisere en rekke open source programmer, som kan brukes til angrep av ulike systemer. Deretter kommer en detaljert risikovurdering i forhold til hvert enkelt program. Hvor enkelt er programmet å bruke, hvor stor skade kan det gjøre, hva er sannsynligheten og hva er konsekvensene av skadene? En plan for risikohåndtering vil også utarbeides, og som krav fra IFE skal ingen menneskeliv stå i fare under noen omstendigheter. Dette måtte ligge til bakgrunnen til hvordan enhver situasjon skal løses på best mulig måte. 
Vi vil til slutt gi IFE en oppsummering av oppgaven, som vil inneholde anbefalinger til hvilke tiltak og trusler de burde være klar over. 
Et kapittel dedikert til videre arbeid vil bli gitt til IFE dersom de eller noen andre ønsker å fortsette på arbeidet vårt. Dette vil gå på fysisk testing, for å få en oversikt over konkrete eksempler på hvor effektive disse tiltakene og programmene vi har listet er.

Bildet illustrerer logoen til Tilt.work med deres mission statement

Bilder:

  1. En illustrasjon over 4 viktige elementer i oppgaven og industri 4.0.

Prosjektdeltakere

Vetle Elnes, Peter Kunter Bergersen, Markus Yung Vullum, Muhammed Emin Ercetin

Om oppdragsgiveren

Institutt for Energiteknikk (IFE) er en ledende forskningsinstitusjon som opererer på tvers av flere disipliner innen energiteknologi. Grunnlagt i 1948 og basert i Kjeller, men en nesten like stor avdeling i Halden har IFE etablert seg som en pålitelig aktør i utviklingen av innovative løsninger for bærekraftig og trygg energiproduksjon. Instituttets dedikasjon til forskning og utvikling strekker seg over et bredt spekter av energirelaterte områder, inkludert kjernekraft, fornybar energi, miljøteknologi og materialforskning. 
IFE har et sterkt engasjement for å møte samfunnets energibehov ved å drive banebrytende forskning, utvikle avanserte teknologier og bidra til kunnskapsutveksling innenfor energisektoren. Gjennom samarbeid med industripartnere, akademiske institusjoner og internasjonale organisasjoner, fungerer IFE som en bro mellom teori og praktisk bruk, og spiller en nøkkelrolle i å forme fremtidens energilidenskap. 
Med et team av erfarne forskere, ingeniører og tekniske eksperter fokuserer Institutt for Energiteknikk på å utforske nyskapende løsninger som kan adressere utfordringene knyttet til energiproduksjon og forvaltning. IFEs bidrag til både nasjonal og internasjonal energiforskning har gjort Instituttet til en respektert aktør innen feltet, og det forblir dedikert til å være en pådriver for positiv endring og bærekraftig utvikling på energiområdet.

Veileder

Ole-Edvard Ørebæk, Høgskolen i Østfold

Publisert 30. apr. 2024 09:45 - Sist endret 13. mai 2024 23:44