Mosselukta

B24IKT16

Alex Aulstad, Thea Sofie Førrisdahl, Christine Vilde Emilija Alterskjær, Mariel Rapp Simonsen Vennatrø.

Fra venstre mot høyre: Alex Aulstad, Thea Sofie Førrisdahl, Christine Vilde Emilija Alterskjær, Mariel Rapp Simonsen Vennatrø.

Om prosjektet

I forbindelse med den nye utstillingen til Østfoldmuseene skal vi lage en tolkning av kontrollrommet i kamyrkokeren på Peterson cellulosefabrikk. Oppdraget er å lage et spill ut av kontrollpanelet for å skape en oppslukende og engasjerende opplevelese for besøkende – både med veiledende illustrasjoner / animasjoner og ulike vanskelighetsgrader.

Her skal de kunne utforske hvordan produksjonsprosessen be styrt og kontrollert på 1970-tallet. Sammen med Østfoldmuseene skal vi formidle historien om industriell styring og illustrere overgang fra manuell samlebåndsproduksjon til automatiseringen som foregikk i dette tidsrommet.

Bilder:

  1. 3D modell av en prototype.
  2. En skisse av kontrollpanelet.

Prosjektdeltakere

Alex Aulstad, Thea Sofie Førrisdahl, Christine Vilde Emilija Alterskjær, Mariel Rapp Simonsen Vennatrø.

Om oppdragsgiveren

Oppdragsgiver for prosjektet “Mosselukta” er Østfoldmuseene v/ Erik Castberg Tresselt og Kjartan Abel Nilsen. Stiftelsen Østfoldmuseene ble etablert i slutten av 2009 av Østfold fylkeskommune, Moss kommune, Fredrikstad museum, Halden historiske samlinger, Borgarsyssel Museum, Folkenborg museum, Haldenvassdragets Kanalmuseum og Hvaler kulturvernforening.

Østfoldmuseene har flere besøksarenaer. En av besøksarenaene er Moss by- og industrimuseum som er lokalisert i hjerte av Moss. Museet ligger i en historisk møllebygning ved Mossefossen. Ved museet har de som hovedfokus å dokumentere og bevare byens 300- årige historie. Spesielt fokuset ligger på industriell utvikling ved Mossefossen, Jernverkets Konvensjonsgård og havnens betydning for handel og skipsfart.

Veileder

<VEILEDER>

Publisert 13. mai 2024 23:17 - Sist endret 30. mai 2024 12:46