Hvordan kan innovasjon adressere utfordringer i øyregioner?

B24IPL16

David Vang

Fra venstre: David Vang

Om prosjektet

Prosjektoppgaven fokuserer på å utforske utfordringer og muligheter knyttet til innovasjon og økonomisk utvikling i øyregioner. Gjennom en grundig analyse av relevant litteratur, casestudier og beste praksis, søker oppgaven å identifisere nøkkelutfordringer som geografisk isolasjon, nedgang i befolkningstall og sårbarhet for miljømessige trusler i øyregioner. Videre undersøker oppgaven potensialet for innovasjon og økonomisk vekst i disse regionene, samt eksisterende vellykkede innovasjonsinitiativer.

Gjennom analysene av casestudier som "The Smart Island Initiative" på Aruba og "Ehmarnbelt-prosjektet" i Østersjøen, søker oppgaven å forstå hvordan tilpassede prosjektledelsesmetoder som PRINCE2 og Agile kan bidra til å håndtere de spesifikke utfordringene i øyregioner. Videre identifiseres leksjoner lært og beste praksis for fremtidige innovasjonsprosjekter i disse regionene.

Oppgaven avsluttes med en diskusjon av funnene og implikasjonene, der betydningen av tilpasningsevne, samarbeid og kunnskapsdeling i å fremme innovasjon og økonomisk utvikling i øyregioner blir drøftet. Gjennom å dele innsikt og erfaringer fra ulike øyregioner, kan prosjektet bidra til å utvikle mer effektive og bærekraftige strategier for å møte fremtidige utfordringer og muligheter i disse regionene.

Gruppe ipl11

Bilder:

  1. Dette bildet skildrer et avsidesliggende og befolket øylandskap, inspirert av Hvalerøyene i Norge og Orknøyene i Skottland, som viser en blanding av grønn innovasjon og samfunnsliv.

Prosjektdeltakere

David Vang

Om oppdragsgiveren

FREIIA-prosjektet handler om å hjelpe offentlige sektorer i Nordsjøregionen til å bli bedre på å lage gode endringer som er bra for miljøet og samfunnet. Tenk på det som et kurs hvor lokale myndigheter lærer å bruke nye ideer og teknikker for å løse store problemer, som klimaendringer eller å skape et mer inkluderende samfunn. Prosjektet bruker en enkel måte å planlegge og gjennomføre endringer, kalt Governance Innovation Intervention Learning Model. Det handler om å prøve nye ting på en smart måte, med hjelp fra folk i lokalsamfunnet, studenter, og unge gründere. Målet er å få til positive endringer ved å jobbe sammen, lære av hverandre, og ved å bruke gode ideer som passer i forskjellige steder​​​​​​.

Veileder

Gunnar Andersson, Høgskolen i Østfold

Publisert 16. mai 2024 10:20 - Sist endret 24. mai 2024 12:59