Forretningsutvikling for å oppnå god økonomiske resultater

B23ØKAD15

Profilbilde av de to prosjektdeltakerne.

Fra venstre: Florent Kuqi, Bleon Gashi

Om prosjektet

Målet med prosjektet er å utvikle Pizzaexpressen Vest, slik de er i stand til å møte vanskelige perioder. Prosjektet utvikler en veiledning for å oppnå gode økonomiske resultater, selv under perioder med økte kostnader. Vi ønsker å analysere utviklingen i serveringsbransjen under perioden 2020-2022 for å forklare hvorfor seks restauranter i Fredrikstad ble lagt ned i slutten av 2022. Målet med dette prosjektet er å identifisere endringer som kan hjelpe andre bedrifter med å overleve tilsvarende situasjoner i fremtiden. 

Vi bruker kvalitativ forskningsmetode for å samle inn informasjon om de forskjellige endringer Pizzaexpressen brukte for å imøtekomme kostnadsøkningene. Vår informasjon kommer fra våre intervjuer med ledere i bedriften og fra relevante artikler i Fredrikstad blad. De to kildene gir oss forskjellige perspektiver på bedriften og dens omgivelser. På bakgrunn av denne informasjon kommer vi med forslag om hvordan Pizzaexpressen kan forbedre driften fremover.  

Bilder:

  1. Her kan vi se hovedinngangen til høgskolen i Østfold i Halden. I dette bilde ønsker vi å gi et lite innblikk i høgskolen og at det er en med ambisjoner.
  2. Her kan vi se Pizzaxpressen sin restaurant fra siden. På bildet er også El-bilen bedriften bruker daglig.  

Prosjektdeltakere

Florent Kuqi
Bleon Gashi

Om oppdragsgiveren

Høgskolen i Østfold
Institutt for økonomi innovasjon og samfunn

Veileder

Lilja Mosesdottir, Høgskolen i Østfold

 

Publisert 2. mai 2023 10:53 - Sist endret 27. mai 2024 14:46