Inflasjonens påvirkning på studenter sin matkonsumpsjon

B23ØKAD11

Profilbilde av Kenny Cao Nguyen.

Bilde av Kenny Cao Nguyen

Om prosjektet

I min bacheloroppgave så har jeg valgt å skrive om hvordan inflasjonen påvirker matkonsumpsjonen til studenter. Studiet vil ha et fokus på inntekts- og substitusjonseffekten og gi illustrasjoner på hvordan studenter (som konsumenter) tar sine valg med den inntekten de har gitt inflasjonen. I løpet av de siste årene så har Norge gått gjennom en krevende situasjon. Norge opplevde effekten av Corona situasjonen tidlig i 2020 og senere effekten av Russland sine handlinger mot Ukraina. Dette er to faktorer som har svekket stabiliteten i norsk økonomi, noe som har resulterte i økt inflasjon. I dag er det en del studenter som sliter med å finne seg en deltidsjobb ved siden av studiene, eller rett og slett ikke har tid til å jobbe ved siden av studiene. Dette gjør at de aller fleste lever kun på lån fra Lånekassen. Prisvekst i dagligvare bransjen, er derfor ikke en ideell situasjon for denne gruppen «studenter». Måten jeg har gått frem for å kunne svare på denne problemstillingen er å bruke en kvantitativ metode hvor jeg har gjennomført en spørreundersøkelse for å samle inn data. Videre er det brukt en Snøballutvalgsmetode for å samle inn flere respondenter til spørreundersøkelsen. (Snøballutvalg vil si at respondenter som allerede deltar i undersøkelsen sende den videre til de dem kjenner)

Målet med prosjektet er å vise hvordan studentene stramt budsjett påvirker studentene i en tid der inflasjonen øker.

Prosjektdeltakere

Kenny Cao Nguyen

Om oppdragsgiveren

Høgskolen i Østfold
Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi
Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn

Veileder

Lilja Mosesdottir, Høgskolen i Østfold

Publisert 2. mai 2023 10:53 - Sist endret 27. mai 2024 14:43