Hans Nielsen Hauges Minde - Virtuelt Museum

BO23-F23

De tre prosjektdeltakerne Jesper Borgersen, Sindre Wennevold Gundersen og Filip Nordbye Golden sitter ved bordet.

Fra venstre: Jesper Borgersen, Sindre Wennevold Gundersen og Filip Nordbye Golden

Om prosjektet

Prosjektet går ut på å lage et virtuelt museum om Hans Nielsen Hauge på nettsiden til oppdragsgiver slik at interesserte fra større distanser kan oppleve og lære om hans liv uten å trenge å reise fysisk til muséet. Gjennom en kronologisk tidslinje presenteres Hans Nielsen Hauges reiser på en interessant og engasjerende måte. Muséet består av ulike miljøer som er basert på de største hendelsene i livet til Hauge. Miljøene er levende, og inneholder lyd, lys og artefakter som passer til miljøene. Disse artefaktene er objekter som hadde en betydning for Hauges liv og verdier. Artefaktene kan man interagere med og lese mer om. Muséet og rommene vi har skapt er engasjerende og spennende. Dette kan gjøre det lettere for ungdommer med lesevansker å sette seg inn i og få med seg det som tekstene forteller. Læring gjennom interaksjon gir større variasjon i skolehverdagen, og kan være med på å skape større læringsutbytte. Det faktiske muséet på Rolvsøy er trangt, lite og det ville ha vært vanskelig å få til en god representasjon av det som 3D-modell og miljø, men også å programmere funksjonene vi ønsker grunnet størrelsen. Vårt digitale museum er derfor presentert på en abstrakt måte slik at det oppfattes som rent, romslig, og beroligende.

Bilder:

  1. Et bord med stearinslys og tekster fra Hans Nielsen Hauge, samt et portrett av han.  3D-miljøet er et eksempel på resten av prosjektet, og skal gjenspeile 1800-tallet.
  2. 3D-skann av bysten til Hans Nielsen Hauge. Bysten befinner seg i muséet på Rolvsøy og er basert på hvordan hans sønn så ut.
  3. Bildet er tatt på fødestedet til Hans Nielsen Hauge i Rolvsøy. Bordet har en samling av hans tekster.

Prosjektdeltakere

Jesper Borgersen
Sindre Wennevold Gundersen
Filip Nordbye Golden

Om oppdragsgiveren

Haugemuseum / Andrew John Thomas

Prosjektet er gitt av Stiftelsen Hans Nielsen Hauge-senteret. Stiftelsen er en inntektsorganisjon, da de får støtte gjennom stipend og søknader. På denne måten kan de holde muséet åpent og i drift. De er eid av Normisjon, og styret består av seks personer. Stiftelsen har også samarbeidspartnere, der de involverte personene kommer fra religiøse, politiske og historiske bakgrunner. De har også koblinger til utdanning, noe som gjorde at vi kunne ha dette prosjektet.

Veileder

Ann-Charlott Beatrice Amundsen Karlsen, Høgskolen i Østfold.

Publisert 25. apr. 2023 08:46 - Sist endret 8. juni 2023 12:25