Hauge museum innhold

BO23-F22

Om prosjektet

Målet med dette prosjektet er å produsere nytt museumsinnhold samt gjenbruke dagens innhold på en måte som gjør at innholdet treffer flere målgrupper og på en bedre måte formidle historien om Hans Nielsen Hauges på digitale flater og på selve lokasjonen. Ved å ha sammenlignet innhold og digital presentasjon av informasjon fra ulike museer og involvert brukere og potensielle museumsbesøkere i innsikts- og analysearbeidet, har vi sett at en applikasjon for museet kan bidra til økt engasjement og treffe flere målgrupper enn det som er tilfelle i dag.

Ut ifra informasjonen vi har innhentet så har vi besluttet at vi ønsker å utvikle en applikasjon for museet som skal bidra til økt engasjement blant publikum og i større grad appellerer til den yngre generasjonen. I applikasjonen vi skal utvikle ønsker vi å inkludere muligheten for å skanne QR-koder som er utplassert i museet slik at informasjonen i museet både kan avspilles som lyd og tekst. Vi vil også ha en quiz som gjestene kan gjennomføre etter endt museumsbesøk slik at de kan få muligheten til å briljere med sin nye kunnskap. Til slutt vil gjestene som bruker appen også få muligheten til å gi en tilbakemelding på opplevelsen samt legge igjen en kommentar.

Samlet sett kan en mobilapp vil ha positive effekter for Hauges Minde museet, gjennom å forbedre besøksopplevelsene, øke engasjementet, forbedre tilgjengeligheten, gi datainnsamling og analyse, skape inntekter og legge til rette for markedsføring og promotering.

Bilder:

  1. Et bilde fra innsiden av barndomshjemmet til Hans Nielsen Hauge tilhørende Hauges Minde Museet.
  2. Prototyper/skisser av applikasjon vi skal utvikle. Prototypene/skissene er utarbeidet i Adobe XD og Adobe Illustrator.

Prosjektdeltakere

Hassan Vakhajevitsj Mahauri
Michael Bræck
Thomas Bruun Langø

Om oppdragsgiveren

Oppdragsgiveren for dette prosjektet er Hans Nielsen Hauge Senteret, også kjent som Hauge Minde Museet. Museet styres av Svein Høiden, Boe Johannes Hermansen og Sven Granerud og eies av Normisjon. Besøksadresse er på Rolvsøy i Fredrikstad. Hans Nielsen Hauge Minde er et fredet kulturminne som inneholder to bygninger. Disse bygningene er sammenhengende og fremstår som en enhet i dag. Den ene delen inneholder det historiske museet fra 1730/40-tallet hvor Hans Nielsen Hauge både ble født og vokste opp. Den andre delen er et hus fra omtrent 1830 som i utgangspunktet var et slags forsamlingslokale på den tiden, men i dag inneholder det et forholdsvis moderne besøkssenter med butikk og utstilling i tilknytning til museet. Ifølge museumsledelsen så er majoriteten av gjestene eldre mennesker, men at de også tidvis har besøk av skoleklasser og familier. Museet er primært åpent for besøkende i sommermånedene

Rommene bærer preg av at de er flere hundre år gamle og det er vanskelig å forestille seg at det til tider bodde opp mot femten mennesker her. Det er utstilt flere artikler i rommene, blant annet bøker som Hans Nielsen Hauge har medvirket i og gamle møbler og gjenstander.

Veileder

Daniela Blauhut, Høgskolen i Østfold.

Publisert 25. apr. 2023 08:46 - Sist endret 19. juli 2023 13:34