InnovARE

B23IPL07

De to studentene står under logoen til "Are Treindustrier".

Fra venstre: Marthe Eline Staw Lindberg,  Jon Kamfjord
 

Om prosjektet

I bachelorprosjektet InnovARE, jobber vi med å utvikle en strukturert kreativ prosess for idéutvikling. Gjennom prototyping, brukertesting og videreutvikling i flere iterasjoner, vil prosessen skreddersys til bedriftens ønsker og behov. Ved hjelp av tverrfaglig samarbeid i utviklingen, møtes vår kompetanse rundt innovasjonsarbeid, og de ansattes innsikt og erfaringer rundt sitt daglige arbeid. På denne måten utnytter vi hverandres styrker, for å kunne utvikle en kreativ prosess av høy kvalitet, som kan tas i bruk, og implementeres ved bachelorprosjektets ende.

Bakgrunnen for prosjektet er et avdekket behov for økt struktur og samarbeid i produktutviklingen, for å kunne øke innovasjonsgraden, samt bestå som en konkurransedyktig aktør også i fremtiden. Innovasjonsevne er avgjørende i møte med nye krav, under det grønne skiftet, og teknologien som er i rask utvikling. Ingeniørbransjen har i mange år i stor grad vært preget av at arbeid i siloer, noe som går på bekostning av evnen til å løse komplekse utfordringer. De raske endringene i samfunnet stiller stadig større krav til tilpasning og utvikling, hvor samhandling er en av forutsetningene for å få det til.

Innovasjonsarbeid er krevende. Det å utvikle nye produkter er en kompleks, dynamisk og uforutsigbar prosess, som ofte er farget av stadige overraskelser, og mye usikkerhet. For å oppnå suksess i produktutviklingen, er det derfor kritisk å ha et effektivt system for å utvikle nye produktidéer. Resultatmålet vårt er en ferdigstilt manual som bedriftens ansatte kan ta i bruk, i arbeidet med utvikling av nye produkter. Manualen gir en innføring i hvordan planlegge en workshop, samt en steg-for-steg-beskrivelse av fremgangsmåten, for hver av de kreative metodene i idéutviklingsprosessen. 

Bilder:

  1. V23IPLING7_Prosjektbilde_1: Bildet er fra workshop 2. Deltakerne stemmer på hvilken av problemene de ønsker å jobbe med, for å finne en løsning.

  2. V23IPLING7_Prosjektbilde_2: Bildet er fra workshop 3. Deltakerne evaluerer produktidéen, for å ta en beslutning om det er verdt å gå videre med den, eller ikke.

  3. V23IPLING7_Prosjektbilde_3: Bildet er fra workshop 2. Deltakerne jobber med å bygge felles forståelse rundt workshopens tema.

  4. V23IPLING7_Prosjektbilde_4: Bildet er fra workshop 4. Deltakerne presenterer deres visualiserte visjon for produktets fremtid.

Prosjektdeltakere

Marthe Eline Staw Lindberg
Jon Kamfjord

https://blogg.hiof.no/v23ipling7/
https://www.linkedin.com/company/innovare-bachelorprosjekt/

Om oppdragsgiveren

ARE Treindustrier startet sin virksomhet på begynnelsen av 80-tallet, med utgangspunkt i sagbruk lokalisert i Norge og Sverige. Siden den gang har bedriften utviklet seg, og blitt et konsern. ARE Treindustrier befinner seg i dag på seks forskjellige lokasjoner. Fire av disse er produksjonsanlegg, som i all hovedsak produserer prefabrikkerte trekonstruksjoner. I tillegg til produksjonsanleggene, som er lokalisert i Rygge, Askim, Kaupanger og Ringsaker, har de to prosjektkontorer, som er lokalisert i Bergen og Sarpsborg. De har per i dag ca. 219 ansatte, hvorav 65 av disse er ingeniører og selgere. 

ARE bestreber å kontinuerlig utvikle seg, for å skape effektive og bærekraftige prefabrikkerte produkter av tre, samt å være en aktør som setter bransjestandard, ved å være fremoverlente og innovative. ARE har et stort fokus på samhandling både internt i bedriften, men også med sine kunder. De har et stort fokus på å skape og tilpasse løsninger, basert på kundens ønsker og behov. Samtidig sørger de for at løsningene er forenelig, med de standardene som foreligger og kreves, for gjennomføring av et byggeprosjekt. De ansattes ulike kompetanse, og fokus på samhandling, ruster dem til å skape gode og kreative løsninger, som best mulig svarer til kundens behov og ønsker.
 

Veileder

Eivind Leister, Høgskolen i Østfold

Publisert 17. mars 2023 15:13 - Sist endret 22. mai 2023 09:49