Brukeradopsjonskonsulent

Anne Strebel jobber som brukeradopsjonskonsulent i Skill AS.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere innovasjon og prosjektledelse?

Jeg valgte å studere Innovasjon og prosjektledelse fordi jeg synes det så ut som et spennende studie med en variert hverdag. Jeg så at studiet hadde god relasjon med næringslivet i området, og at det ledet til praktiske prosjekter hvor man fikk anvendt teori. Da jeg skulle søke studieplass var jeg ikke sikker på hva jeg ønsket å jobbe med etter endt studie, men forstod at denne bachelorgraden kunne åpne mange ulike dører.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg synes IT-bransjen virket spennende og kom over IT-konsulentselskapet Skill AS. Etter å ha lest litt om bedriften og ledige stillinger ble jeg raskt interessert, og sendte en åpen søknad med en emnetittel jeg var sikker på at de ikke kunne ignorere: «Jeg har drivkraften til å bygge morgendagens beste IT-selskap!». Fire intervjuer senere var jeg ansatt som brukeradopsjonskonsulent, og nå har jeg jobbet her i et og et halvt år. Jeg trives kjempegodt i et miljø med høy takhøyde, høyt tempo, mye latter og mye læring!

Vi jobber prosjektbasert, og erfaringen fra studiene har vært gull verdt! Spesielt evnen til å ha mange baller i lufta og kunne skifte fokus raskt.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror de viktigste faktorene til at jeg fikk jobben var pågangsmot og evnen til å lære raskt.

Innovasjon og prosjektledelse har lært meg at med interesse og rett holdning kan man få til det (meste) man vil. Jeg var også tillitsvalgt for mitt kull, og meldte meg også frivillig til å være vert på Karrieredag ved Avdeling for Ingeniørfag. Jeg tror ikke slike ting skader heller – det viser at man er engasjert.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

En klisjé å si, men ingen dag er lik. Å være brukeradopsjonskonsulent innebærer å jobbe med og få IT-brukere hos kundene våre over på nye IT-systemer, og at dette skal gå så smidig som mulig. Jeg jobber blant annet sammen med rådgiver for å legge planen for hvordan de ulike målgruppene hos kunden skal nå ønsket kompetansenivå i det enkelte IT-system. I tillegg til dette holder jeg tilpassede klasseromskurs, produserer e-læringsmateriell, setter opp opplæringsportaler, deltar i ulike workshops hos kunder og følger opp i etterkant av gjennomført brukeradopsjonsløp. Jeg bruker også en del tid på kompetanseutvikling, i IT-bransjen skjer utviklingen raskt.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg har fått bruk for mye jeg har lært på Innovasjon og prosjektledelse, her er noen eksempler:

  • Organisasjonsutvikling/endringsledelse: superrelevant for det jeg jobber med, da brukeradopsjon i stor grad handler om å få til atferdsendring hos de som jobber i organisasjonen.
  • Prosjektarbeid: vi jobber prosjektbasert, og erfaringen fra studiene har vært gull verdt! Spesielt evnen til å ha mange baller i lufta og kunne skifte fokus raskt.
  • Produktutvikling/tjenesteutvikling: blant annet i arbeid med konseptutvikling
  • Business Model Canvas: Jeg gjorde en Business Model Canvas av Skill før jeg skulle på mitt første intervju for å forberede meg, og tok det like greit med. Det ga meg noen ekstra poeng! Han som ansatte meg var nemlig sertifisert i Business Model Canvas, og ble imponert (takk IPL!)

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Bruk studietiden godt, det er nå du har mulighet til å prøve deg i ulike roller i trygge omgivelser. Ved å vise ekstra engasjement kan du også få muligheter til å være med på ulike konferanser og arrangementer, og disse kan være med på å gi deg kontakter som kan være verdifulle senere.  Og når du skal ut å søke jobb: vær «på», vær tydelig på hva du kan og at du er villig til å lære. Ikke vent på mulighetene, gå ut og ta dem.


Navn:
Anne Strebel
Studieprogram:
Bachelor i innovasjon og prosjektledelse
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Brukeradopsjonskonsulent
Arbeidsgiver:
Skill AS

Publisert 26. nov. 2019 12:56 - Sist endret 14. juni 2021 20:14