Valgte fokus på bærekraftig ledelse

Marthe Eline Slang studerer Bachelorstudium i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold. Fokuset på hvordan bærekraft kan inngå som en sentral faktor i utvikling av bedrifter var ett av momentene som hun verdsatte høyt ved valg av profilering i sitt tredje studieår. 

Marthe Eline Slang, student i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfoldd

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere økonomi og administrasjon?

- Jeg valgte å studere økonomi og administrasjon fordi jeg ønsket å studere et bredt fagområde som innebærer alt fra bedriftsøkonomi, til markedsføring og prosjektledelse. For meg var det viktig å ta en utdanning som gir mange muligheter i arbeidslivet. Samtidig er økonomi et fagområde som er viktig både nå og i fremtiden. 

Hvorfor valgte du profileringen Bærekraftig ledelse?

- Jeg valgte profileringen Bærekraftig ledelse fordi profileringen har en næringsrettet profil, og gir oss kunnskap om hvordan bedriftsøkonomi anvendes i både privat og offentlig sektor. Fokuset på hvordan bærekraft kan inngå som en sentral faktor i utvikling av bedrifter var også et moment jeg verdsatte høyt ved valg av profilering. Jeg har også alltid vært interessert i ledelse, som er en sentral faktor i alle fagene ved denne profileringen.   

Er det spesielle egenskaper du synes blir styrket ved å studere bærekraftig ledelse?

- Jeg føler at studentene blir utfordret på å tenke helhetlig og innovativt. Jeg tror man utvikler kreativiteten og evnen til å sette ting i et større perspektiv.

"For meg var det viktig å ta en utdanning som gir mange muligheter i arbeidslivet. Samtidig er økonomi et fagområde som er viktig både nå og i fremtiden. "

Marthe Eline Slang, student i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold

Hva har du lyst til å gjøre når du har fullført bachelor i økonomi og administrasjon?

- Etter at jeg har fullført bachelor i økonomi og administrasjon, skal jeg studere master i økonomi og administrasjon (Siviløkonom) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet NMBU. 

Har du en drømmejobb?

- Jeg har ingen spesifikk drømmejobb, men ønsker å ha en jobb hvor jeg får utnyttet mine egenskaper og den kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Fordelen med en bred utdanning slik som bachelor i økonomi og administrasjon, er at man har stor frihet og mange muligheter i arbeidslivet. Foreløpig jobber jeg som Trainee i bank, og stortrives med dette ved siden av studiene.

Hva tror du kan gjøre deg ekstra attraktiv på arbeidsmarkedet?

- Jeg tror at den formelle kompetansen jeg nå har opparbeidet meg gir meg gode muligheter. Samfunnet generelt og næringslivet spesielt, står overfor mange nye utfordringer i fremtiden. Jeg tror at arbeidsgivere vil se etter søkere som har ny kompetanse innenfor fagfeltet bærekraftig ledelse.


Aktuell lenke:

Publisert 20. juni 2022 10:26 - Sist endret 20. juni 2022 10:53